Спосіб застосування та дози. 1 столову ложку плодів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл.
Приймати у теплому вигляді за 15-20 хв до їди: дорослим та дітям старше 14 років при метеоризмі 2-3 рази на добу по 1/5 склянки; при захворюваннях верхніх дихальних шляхів 4-5 разів на добу – по ½ -1 столовій ложці. Дітям віком 7-14 років – по 1 десертній ложці,
3-7 років – по 1 чайній ложці, дітям від 6 місяців до 3 років – по ½ чайної ложки 4 рази на добу за 15-20 хв до їди. Перед застосуванням настій збовтати.
Приготовлений настій зберігати при температурі 8-15 оС не більше 2 діб.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально