Спосіб застосування та дози.
1 столову ложку плодів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл.
Застосовувати у теплому вигляді 2–3 рази на добу за 20 хв до їди (як вітрогінний засіб приймати після їди): дорослим та дітям віком від 14 років по 1/3–1/2 склянки; дітям віком 12–14 років – по 1/4 склянки, 7–12 років – по 2 столових ложки, 3–7 років – по 1 столовій ложці, 1–3 років – по 1 десертній ложці, дітям віком 6 місяців – 1 рік – по 1 чайній ложці. Перед застосуванням настій збовтати. Приготовлений настій зберігати при температурі 8–15 оС не більше 2 діб
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.