Спосіб застосування та дози.
2 десертні ложки листя помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати у проціджений настій. Об'єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Застосовувати у теплому вигляді 2-3 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 12 років – по ¼-½ склянки, дітям віком 5-7 років – по 1 столовій ложці, 7-12 років – по 2 столові ложки. Перед застосуванням настій збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Застосовувати у теплому вигляді 2-3 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 12 років – по ½-1 склянці, дітям віком 5-7 років – по 2 столові ложки, 7-12 років – по ¼ склянки.
Приготовлений настій зберігати при температурі 8-15 ºС не більше 2 діб.