Спосіб застосування та дози.
1 столову ложку кореневищ і коренів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 30 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 10 хв, процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об’єм відвару довести кип’яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді 2-3 рази на добу за 1 годину до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки, дітям віком 12-14 років – по ⅓ склянки, 7-12 років – по 2 столові ложки, 3-7 років – по 1 столовій ложці. Перед прийомом відвар збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 100 мл окропу, закрити і настоювати 15-20 хв. Приймати у теплому вигляді 2-3 рази на добу за 1 годину до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по 100 мл, дітям віком 12-14 років – по ⅓ склянки, 7-12 років – по 2 столові ложки, 3-7 років – по 1 столовій ложці.
Приготовлену водну витяжку зберігати при температурі 8-15 ºС не більше 2 діб.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.