Спосіб застосування та дози.
1 столову ложку трави помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл.
Приймати у теплому вигляді 3-4 рази на добу після їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ⅓-½ склянки, дітям віком 12-14 років – по ⅓ склянки, 7-12 років – по 2 столові ложки, 3-7 років – по 1 столовій ложці. Перед застосуванням настій збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хвилин. Приймати у теплому вигляді 3-4 рази на добу після їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½-1 склянці, дітям віком 12-14 років – по ½ склянки, 7-12 років – по ⅓ склянки, 3-7 років – по 2 столові ложки.
Приготовлений настій зберігати при температурі 8-15 ºС не більше 2 діб.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.