Спосіб застосування та дози. 1 столову ложку листя помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 30 хв, після чого негайно процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об’єм відвару довести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим та дітям від 16 років приймати у теплому вигляді по 1 столовій ложці 5-6 разів на добу через 40 хв після їди. Для дітей відвар готувати із розрахунку 1 чайна ложка листя на 100 мл води. Дітям застосовувати відвар 4 рази на добу через 40 хв після їди: віком 5-7 років – по 1 чайній ложці; 7-12 років – по 1 десертній ложці; 12-16 років – по 2 десертні ложки.
Перед прийомом відвар збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Дорослим та дітям від 16 років приймати у теплому вигляді по ¼ склянки 4-5 разів на добу через 40 хв після їди. Дітям застосовувати 3 рази на добу через 40 хв після їди: віком 5-7 років – по 1 десертній ложці; 7-12 років – по 1 столовій ложці; 12-16 років – по ¼ склянки.
Приготовлений відвар або настій зберігати при температурі 8-15 °С не більше 2 діб.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.