Чим корисні трав'яні чаї
Культура чаювання супроводжує людство протягом всієї еволюції. Наші предки швидко відчули користь запашних рослинних напоїв та навчилися застосовувати їх не лише у лікувальних цілях, а й для отримання задоволення. Трав’яний чай – це не лише унікальне джерело природних корисних речовин, які швидко поглинаються та сприймаються організмом, а й смачні натуральні напої на кожен день з чаруючими смаками та витонченими ароматами.
Технологія заготівлі рослин для чаїв шляхом висушування дозволяє зберегти максимум корисних речовин, зокрема ефірних олій. При цьому, на відміну від листових чаїв, трав’яні настоянки не містять кофеїну, тому не чинять надмірного впливу на серцево-судинну та нервову систему. Також чай на травах зберігає яскраві смакові та ароматичні якості, притаманні польовим квітам, травам, ягодам, що приносить задоволення від їх повсякденного вживання.
Різновиди трав'яного чаю в каталозі Ліктрави
Користь, смак та аромат трав’яного чаю залежать від його складу. Відповідно до нього чаї бувають тонізуючої та розслаблюючої дії:
- Трав’яні чаї можуть містити тонізуючі трави, які допомагають організму прокинутися, заряджають енергією та покращують концентрацію. До таких чаїв входять лемонграс, імбир, розмарин, ромашка.
- Деякі компоненти сприяють розслабленню, знімають напругу й готують організм до сну. Найчастіше містять мелісу, лаванду, пасифлору, липу або валеріану – рослини, які допомагають заспокоїтися та забезпечують міцний відпочинок.
Такі трав’яні чаї допомагають підтримувати гармонію та баланс протягом усього дня.
Завдяки вмісту запашних ягід, спецій та квітів трав’яні чаї набувають чаруючих смаків та витончених ароматів. Проте трав’яні чаї виробника Ліктрави ДІЙСНО НАТУРАЛЬНІ, бо містять лише природні компоненти, корисні для здоров’я без синтетичних барвників та ароматизаторів.
Як правильно зберігати та заварювати трав’яний чай
Щоб чай трав'яний розкрив свій смак та аромат у повній мірі, його потрібно правильно зберігати та заварювати:
- Оскільки квіти та ягоди, стебла, листя і корені чутливі до сторонніх запахів та вологи, рекомендовано зберігати насипні суміші у фільтр-пакетах без індивідуальних конвертиків у герметичному посуді, виготовленому з матеріалу, що не окислюється. Дерев’яні, керамічні, скляні та порцелянові банки, коробки та контейнери підходять якнайкраще. Трав’яний чай у фільтр-пакетах в індивідуальних конвертиках завдяки герметичності не потребує спеціальних умов зберігання, тому такий трав’яний чай зручно навіть взяти з собою – один або декілька індивідуальних пакетиків.
- Після приготування чай можна вживати протягом доби в гарячому та холодному вигляді, проте довше тримати заварку не рекомендовано.
Якщо купити трав’яний чай, доведеться ретельно стежити за температурою його заварювання. Заливати окропом суміш не можна, оскільки під дією високої температури складові втратять свої корисні якості. Оптимальною вважається вода з температурою 80-90 градусів.
Трав'яні чаї від виробника Ліктрави
На офіційному сайті виробника Ліктрави можна купити трав’яні чаї оптом та в роздріб. В електронному каталозі зручно перевіряти ціни та наявність трав’яних сумішей, їх корисні та смакові якості. Трав’яні чаї можна замовити з доставкою поштовими службами у всі населені пункти України. Вартість доставки розраховується окремо за тарифами поштових операторів.