Спосіб застосування та дози.
1 десертну ложку листя помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді 2 рази на добу за 20-30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки; дітям віком 12-14 років – по ⅓ склянки, 7-12 років – по 1 столовій ложці, 3-7 років – по 1 десертній ложці. При холециститах застосовувати після їди. Перед прийомом настій збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Приймати у теплому вигляді 2 рази на добу за 20-30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки, дітям віком 12-14 років – по ⅓ склянки, 7-12 років – по 1 столовій ложці, 3-7 років – по 1 десертній ложці. При холециститах застосовувати після їди.
Приготовлену водну витяжку зберігати при температурі 8-15 оС не більше 2 діб.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта.