Спосіб застосування та дози.
1 столову ложку трави помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим приймати у теплому вигляді по ⅓ склянки 3–4 рази на день за 15–20 хв до їди. Дітям віком 4–5 років – по 1 десертній ложці, 5–7 років – по 1 столовій ложці, 7–12 років – по 2 столові ложки, 12–14 років – по ¼ склянки, віком від 14 років – по ⅓ склянки 3 рази на день за 15–20 хв до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтати.
3 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Дорослим приймати у теплому вигляді по ⅓ склянки 3–4 рази на день за 15–20 хв до їди. Дітям віком 4–5 років – по 1 десертній ложці, 5–7 років – по 1 столовій ложці, 7–12 років – по 2 столові ложки, 12–14 років – по ¼ склянки, віком від 14 років – по ⅓ склянки 3 рази на день за 15–20 хв до їди.
Приготовлену водну витяжку зберігати у холодильнику (при температурі 2–8 ºС) не більше 2 діб.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта.