Спосіб застосування та дози.
1 столову ложку кореневищ помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 30 хв. Охолоджувати при кімнатній температурі 10 хв, процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об’єм відвару довести кип’яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді 3–4 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ¼ склянки, дітям віком 12–14 років – по 2 столові ложки, 7–12 років – по 1 столовій ложці. Перед прийомом відвар збовтати.
Приготовлений відвар у розведеному вигляді (водою у 2–3 рази) застосовувати для полоскання порожнини рота і горла.
3 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15–20 хв. Приймати у теплому вигляді 3–4 рази на добу за 30 хв до їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки, дітям віком 12–14 років – по ¼ склянки, 7–12 років – по 2 столові ложки. Приготовлений настій застосовувати для полоскання порожнини рота і горла.
Приготовлену водну витяжку зберігати при температурі 8–15 ºС не більше 2 діб.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.