Шипшина: корисні властивості для боротьби із зайвими кілограмами

Насамперед, шипшина відома як джерело вітамінів: тому її застосовують для зміцнення імунітету. Аскорбінової кислоти в ягодах у 10 разів більше, ніж у чорній смородині, в 50 разів, ніж у лимоні, і в 100 разів, ніж у яблуках.

Властивості шипшини для схуднення були виявлені давно, а на сьогоднішній день активно застосовуються. Шипшина не використовується як основний засіб для схуднення. Але це достатньо ефективний допоміжний засіб.

Шипшина для схуднення

Властивості плодів шипшини для стрункої фігури

 

Елементи та вітаміни, що входять до хімічного складу шипшини, по-різному впливають на обмінні процеси в організмі:

  • органічні кислоти впливають на прискорення метаболізму, і, як результат, жир спалюється швидше;
  • кальцій активізує жировий обмін;
  • калій сприятливо впливає на роботу видільної системи і підтримує водно-сольовий баланс;
  • пектин сприяє нормалізації роботи кишківника, виведенню шлаків і звільненню його від токсинів;
  • груба клітковина і пектинові речовини впливають на очищення організму, послаблюють відчуття голоду;
  • вітамін С нейтралізує дію вільних радикалів.

Отже, корисні властивості шипшини для схуднення наступні:

  • поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • стимулювання обмінних процесів;
  • посилення виведення рідини (сечогінний ефект);
  • зменшення набряків та застійних явищ;
  • нормалізація кровообігу та лімфотоку.

Саме тому шипшина ефективна у боротьбі з зайвими кілограмами. Крім цього, зі вживанням шипшини організм отримує вітамінну підтримку.

Засоби для схуднення із шипшиною

Допомогу в контролюванні ваги та очищенні організму надасть чай із шипшини. Є різні способи його приготування. Найпростіший — заварити висушені ягоди у термосі (3 ст. ложки на літр кип'яченої води) і залишити на ніч. Вживають чай із шипшини для схуднення до 5 разів на день між прийомами їжі.

Ще один простий спосіб, рекомендований для схуднення,— вживання відвару плодів чагарнику. Рецепт простий: 2 ст. ложки подрібнених плодів із додаванням 500 мл води доводять до кипіння, після чого варять ще 15 хвилин. Готовий засіб накривають кришкою і залишають настоюватися протягом 2 годин.

Курс прийому відвару для схуднення — 3 тижні. Замість води цей засіб вживають за годину до прийому їжі. Відвар не можна підсолоджувати.

Результат для схуднення:

  • очищення організму від шлаків та токсинів;
  • звільнення від калових накопичень;
  • виведення зайвої рідини;
  • зменшення відчуття голоду і, як результат, менший об'єм з'їденого.

Шипшину приймають при розвантажувальних днях, які рекомендують проводити раз на тиждень. Також настій використовують у якості одного з елементів дієти на 10 днів.

У залежності від рецепта напої для схуднення на основі шипшини можуть бути приготовлені з додаванням інших рослин, для яких характерні жироспалювальні властивості (родзинки, імбир, інжир).

Як будь-яка лікарська рослина, шипшина має деякі протипоказання. Перед будь-якою дієтою потрібно консультуватися у дієтолога, дієта із шипшиною — не виключення.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі