Чай із шипшини — полівітамінний напій для здоров'я організму

 

Шипшина — це джерело вітамінів та макроелементів. Багато корисних речовин міститься у м'якоті та шкурці плодів шипшини: вітаміни А, К, Е, Р, РР, вітаміни групи В, залізо, кальцій, магній та інші. Вітаміну С (аскорбінової кислоти) в ягодах у кілька десятків разів більше, ніж у деяких фруктах (чорниця, лимон).

Прекрасний полівітамінний напій — чай із шипшини. Це один із найкращих засобів для профілактики та лікування застуди. Він зміцнює імунну систему і попереджає розвиток хвороби.

Також чай із шипшиною корисний при ССЗ (серцево-судинних захворюваннях): знижує рівень холестерину, зменшує імовірність виникнення атеросклерозу, інсульту, інфаркту і т. д.

Вживання чаю із шипшиною позитивно впливає на систему травлення: приносить користь при розладі шлунку, метеоризмі, проносі тощо.

 

Властивості та переваги

 

  • Підвищення імунітету.
  • Зміцнення стінок судин.
  • Зниження рівня холестерину.
  • Підвищення гемоглобіну.
  • Поліпшення обміну речовин.
  • Оздоровлення печінки.
  • Налагодження роботи жовчного міхура.
  • Відновлення організму після стресів.

 

Як приймати препарат

 

  • Плоди промиваємо і подрібнюємо.
  • Чайник обливаємо окропом, щоб він став теплим.
  • Засипаємо ягоди у посудину (емальовану, скляну, керамічну або фарфорову, але не металеву) і заливаємо гарячою водою (не окропом).
  • Настоюємо 10–15 хвилин.
  • Якщо плоди подрібнювались, чай потрібно процідити.
  • Чай із шипшини п'ють гарячим або холодним. Для профілактики потрібно випивати по 250 мл на день, при захворюваннях — 1,5 л. Після вживання прополіскуйте рот, тому що висока концентрація вітаміну С негативно впливає на зубну емаль.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі