Трав’яний настій при гастриті зі зниженою кислотністю

492
Лікування гастриту травами

У цьому рецепті ми розкажемо, як приготувати настій із комплексу трав для полегшення симптомів гастриту.

Чому саме ці рослини увійшли до збору та яка їхня користь при запаленні слизових оболонок шлунку?

  • Ромашка. Терапія хворого при гастриті неможлива без цієї рослини, оскільки вона загоює уражені слизові оболонки шлунку. По-перше, ромашка — сильний протизапальний засіб. По-друге, вона містить у складі бісаболол: це унікальна речовина, що відновлює та зміцнює слизову шлунку.
  • Деревій. Цей компонент повинен бути в зборі, якщо гастрит супроводжується спазмами. Також деревій зменшує подразнення запалених оболонок шлунку й чинить антисептичну дію.
  • М’ята. Рослина згубно діє на патогенну мікрофлору кишечника — можливу причину гастриту. Разом із цим м’ята знезаражує слизові шлунку та знімає запалення. Як і деревій, вона є спазмолітиком і анальгетиком, тому усуває біль при гастриті. Користь м’яти й в тому, що вона впливає на нервову систему, заспокоює: це цінна властивість, якщо хворий нервує через дискомфорт і погане самопочуття (а через це, до речі, може статися загострення гастриту).
  • Полин. Гіркоти, що містяться в рослині, подразнюють рецептори шлунку, стимулюючи роботу травних залоз й виділення шлункового соку, — завдяки цьому поліпшується перетравлення їжі. Також полин заспокоює подразнену слизову й зменшує запальний процес.
  • Шавлія. Як і полин, шавлія посилює виділення шлункового соку й поліпшує травлення. Крім цього, рослина чинить ефективну антисептичну дію.

Пам’ятайте: трави з цілющими властивостями — це лікарські препарати. Тому перед вживанням засобу за цим рецептом радимо отримати дозвіл спеціаліста й за потреби пройти обстеження, аби визначити рівень кислотності в шлунку, ступінь загострення хвороби тощо. Лікар проконсультує, чи підходить вам такий збір або ж призначить дещо іншу комбінацію, виключивши або додавши якісь компоненти.


Інгредієнти

  • Ромашки квітки 1 ч. л.
  • Деревію трава 1 ч. л.
  • М’яти перцевої листя 1 ч. л.
  • Полину гіркого трава 1 ч. л.
  • Шавлії листя 1 ч. л.

Спосіб приготування

  • З’єднайте всі інгредієнти, що вказані в рецепті. Добре перемішайте.
  • Візьміть 2 ч. л. отриманого трав’яного збору й висипте в термостійку ємність.
  • Залийте сировину 200 мл кип’яченої води.
  • Поставте суміш на киплячий водяний нагрівник. Тримайте його на невеликому вогні, аби суміш повільно кипіла протягом 15 хвилин.
  • Після цього залиште засіб настоюватися близько години.
  • Процідіть настій.
  • Вживання засобу потрібно розділити на кілька разів. Оптимальна кількість — 2–3 прийоми. Пити настій потрібно за півгодини до їди.

ЕФЕКТ

  • Зменшення запалення.
  • Відновлення й зміцнення слизової оболонки шлунку.
  • Усунення спазмів та болю.
  • Збільшення секреції шлункового соку та поліпшення травлення.
  • Покращення апетиту.
  • Заспокоєння.
Ставтесь відповідально до власного здоров’я!

Поточний рейтинг: 4.31 з 5 Кількість голосів: 13

Згорнути

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.