Звіробій для засмаги

Звіробій звичайний – лікарська рослина, у складі якої є флавоноїди, дубильні речовини, вітаміни РР і Р, аскорбінова кислота, смоли, ефірна олія, мікроелементи (включно з такими рідкісними, як молібден) та інші корисні речовини.

Завдяки наявності у складі звіробою одного з флавоноїдів – гіперицину, фотодинамічної речовини, ця рослина підвищує здатність шкіри до поглинання ультрафіолетових променів. Тому звіробій використовують для посилення засмаги, покращення її кольору.

Звіробій для засмаги

Як використовується звіробій для засмаги

Оскільки звіробій звичайний – досить сильний лікувальний засіб, його застосування вимагає великої обережності. Тому якщо вам потрібен звіробій лише для посилення засмаги, то варто обмежитися виключно зовнішнім застосуванням. У домашніх умовах ви можете приготувати для себе такі народні засоби посилення засмаги зі звіробою:

  • Настій звіробою. Для цього 1 столову ложку звіробою залийте 200 мл гарячої води і потримайте на водяній бані 15 хвилин. Після цього його потрібно охолодити, процідити та розвести водою. Об'єм настою повинен відповідати 200 мл.
  • Олію. Квітки звіробою (20 г) залийте 200 мл олії. Для економного варіанту підійде соняшникова олія, але краще використовувати додаткові активатори засмаги: кокосову олію, олії жожоба, волоського горіха та інші. Суміш настоювати 14 днів.

Який би засіб ви не вибрали, його необхідно нанести на шкіру не менш ніж за 3 години до виходу під сонячні промені. Краще це зробити ще напередодні ввечері. Настій також можна додавати у воду під час прийому ванни.

Безпечне використання звіробою

 

Звіробій для засмаги може використовувати далеко не кожен. Дія рослини базується на посиленні впливу ультрафіолету на шкіру, тож користуватися ним доводиться дуже обережно. Тільки так ви зможете уникнути сонячних опіків та неприємних наслідків.

Звіробій для посилення засмаги не застосовують при:

  • високій чутливості шкіри до дії сонячних променів та схильності до появи опіків;
  • дуже світлій, тонкій і незасмаглій шкірі;
  • схильності до виникнення пухлин та злоякісних утворень;
  • вимушеному тривалому перебуванні на сонці;
  • вагітності та лактації.

Зверніть увагу, що звіробій – досить токсична рослина, тому довго застосовувати його не рекомендовано. Найбезпечніше використовувати цей засіб у комбінації з іншими активаторами засмаги. Його вміст у такій суміші не повинен перевищувати 20%.

При обережному використанні звіробою для засмаги ваша шкіра набуде рівного коричневого кольору, і такий ефект триватиме кілька місяців. Цей засіб ідеально підходить для помірного клімату, де не надто висока сонячна активність і достатньо місць, у яких можна сховатися від сонця.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі