Народні засоби для зниження рівня холестерину без ліків

Сьогодні практично всі знають про те, що високий рівень холестерину - це погано для здоров'я, він може викликати безліч захворювань, негативно позначатися на самопочутті. Але при цьому не всім відомо, що цей компонент є однією з найважливіших речовин для нормального метаболізму, і без нього організм людини просто не зможе правильно працювати. Холестерин стає проблемою лише у тому випадку, якщо його показники виходять за межі норми.

Необхідно регулярно стежити за тим, щоб рівень холестерину був у межах, контролювати, щоб він не був вищим або нижчим.

Для зниження рівня холестерину використовуються як спеціальні медикаментозні препарати, так і народні методи. Для профілактики або регулювання рівня холестерину найбільш оптимальним варіантом є застосування натуральних засобів – відварів трав чи рослин, настоянок та інших препаратів народної медицини.

    • знизити холестерин травами

    Чим небезпечний холестерин?

    Холестерин можна розділити на "хороший" та "поганий". Без “хорошого” холестерину неможлива нормальна робота організму, оскільки він бере участь у синтезі гормонів, допомагає засвоюватися вітаміну D, є частиною клітинної мембрани. Але при цьому надлишок цієї речовини негативно позначається на самопочутті, може стати причиною багатьох захворювань.

    Холестерин - це жирова речовина, яка є в тілі та кровотоку. Більшу частину холестерину організм виробляє самостійно, але певна кількість надходить із продуктами тваринного походження під час харчування.

    Після потрапляння в організм холестерин транспортується в клітини за допомогою ліпопротеїнів, які бувають високої щільності, середньої та низької. Висока щільність ліпопротеїнів - і є так званий “хороший” холестерин. Якщо ж ліпопротеїни мають низьку щільність, їх називають “поганим” холестерином.

    Якщо в організмі знаходиться велика кількість поганого холестерину, то він може осідати в серцевих артеріях, викликати звуження судин, внаслідок чого утворюються тромби. Протеїни високої щільності можуть виводити холестерин з кровоносних судин, що допомагає знизити ризик атеросклерозу.

    Через неправильне харчування, вживання великої кількості м'яса, яєць, рибних продуктів в організмі істотно підвищується рівень холестерину (того самого "поганого" холестерину). І щоб уникнути негативних наслідків, його потрібно правильно виводити та зменшувати рівень. Для цього використовуються в основному народні методи, але є також низка рекомендацій, які допоможуть досягти потрібного результату:

    • дотримуватися правильного харчування та збалансованого раціону;
    • регулярно займатися спортом, робити зарядку, гуляти на свіжому повітрі;
    • уникати шкідливих звичок, особливо куріння;
    • приймати вітаміни, особливо восени та взимку, коли організм ослаблений;
    • додати в щоденний раціон продукти, що містять велику кількість клітковини;
    • регулярно відвідувати лікарів та здавати аналізи на рівень холестерину.

    Як знизити холестерин народними засобами - кращі рецепти

     

    Відвар деревію

    Інгредієнти:

    Спосіб приготування:

    Невелику кількість сушеного листя деревію необхідно залити склянкою окропу, після чого залишити на 10 хвилин, процідити й пити натщесерце раз на день. Засіб допомагає прискорити виведення холестерину та нормалізувати його рівень в організмі.

    відвар деревію від холестерину

     

    Відвар із шипшини

    Інгредієнти:

    Спосіб приготування:

    Плоди шипшини перед використанням рекомендовано подрібнити, після чого взяти столову ложку і залити склянкою гарячої води. Засіб потрібно залишити на 10-15 хвилин для остигання, пити по 3 рази на день.

    відвар шипшини для зниження холестерину

     

    Настоянка зі збору трав

    Інгредієнти:

    Спосіб приготування:

    Необхідно взяти в рівних пропорціях трави, після чого перемішати їх і залити великою склянкою окропу. Засіб потрібно залишити на півгодини, процідити та пити двічі на день. Можна додати трохи меду, щоб покращити смак.

    трав'яний настій від холестерину

     

    Порошок із липи

    Інгредієнти:

    Спосіб приготування:

    Необхідно взяти невелику кількість сушених квіток липи, після чого подрібнити їх до порошку - не повинно залишитися грубих частинок. Цей порошок приймають за півгодини до їди, запиваючи звичайною чистою водою, протягом місяця. Через місяць прийому потрібно зробити перерву на 2 тижні, після чого відновити курс знову на 1 місяць.

    порошок липи від холестерину

     

    Рекомендовано перед початком такого лікування, найкраще за 2 тижні перед цим, почати пити відвари з трав, які мають жовчогінний ефект. Сюди входять пижма, розторопша чи безсмертник.

     

    Слід пам'ятати, що при виявленні високого рівня холестерину необхідно відразу звертатися до лікаря за вибором оптимального способу лікування. Якщо є проблеми з нирками, схильність до алергій, захворювання ШКТ або в період вагітності, не рекомендовано проводити домашнє лікування. Крім того, у будь-якому випадку необхідно проконсультуватися зі спеціалістом, який порадить найкращі методи очищення судин і зниження рівня холестерину.

    Товари з цієї статті
    Товари з цієї статті
    Більше нові публікаціі