Ефективність кукурудзяних стовпчиків у лікуванні печінки, нирок і сечового міхура

Лікування печінки за допомогою кукурудзяних стовпчиків

Кукурудза — унікальний продукт, дуже цінний для організму. Особливо корисні її стовпчики з приймочками. Ці волокна містять величезну кількість вітамінів, мінералів, а також дубильні речовини, таніни, сапоніни, ефірні олії.

Варто відзначити також наявність у їхньому складі селену — елементу, який допомагає людині подолати наслідки шкідливого впливу довкілля і нейтралізує токсини, які ми споживаємо з їжею. Крім того, селен сприятливо впливає на обмінні процеси, активізує імунітет.

Кукурудзяні стовпчики визнані у традиційній і народній медицині. Зазвичай їх призначають у таких випадках:

  • при відхиленнях у роботі печінки, жовчного міхура ;
  • для приведення у норму обмінних процесів, зниження апетиту;
  • як сечогінний засіб;
  • для зменшення вмісту цукру у крові;
  • для кращого функціонування нервової системи.

Кукурудзяні стовпчики для печінки і жовчного міхура

Найчастіше кукурудзяні стовпчики використовують для печінки і як жовчогінний засіб. Вони забезпечують результати у комплексному підході при гепатиті, жовчнокам'яній хворобі, холангіті, холециститі. Але лікування печінки потрібно здійснювати тільки під контролем спеціаліста . Кукурудзяні стовпчики регулюють рівень білірубіну в крові, стимулюють відділення жовчі, роблячи її менш в'язкою. Застосовувати їх у цьому випадку можна у вигляді відварів, настоїв, чаю.

Застосування кукурудзяних стовпчиків для нирок і при циститі

Завдяки протизапальному ефекту кукурудзяні стовпчики корисні при захворюваннях нирок, циститі і сечокам'яній хворобі. Вони чудово знімають запалення, полегшують виділення піску і каменів. Особливо результативні стовпчики у поєднанні з золототисячником, парилом і безсмертником. Компоненти потрібно брати в однакових пропорціях.

Способи застосування кукурудзяних стовпчиків з приймочками

Як готувати настій

Ложку висушених стовпчиків заливають склянкою окропу, тримають під кришкою протягом години. Після охолодження настій потрібно відфільтрувати. Вживати до чотирьох разів на добу. Настій приймають при проблемах з ШКТ, для активізації виведення жовчі і для покращення роботи печінки. Курс прийому — 2 тижні.

Як робити відвар

Дві столові ложки сировини у чашці залити склянкою трохи підігрітої кип'яченої води і накрити кришкою. Чашку поставити на водяну баню (у каструлі має кипіти вода), тримати до 20 хвилин. Коли відвар охолоне, долити ще води до об'єму склянки. Приймати після їди 3–4 рази на день по столовій ложці. Курс — 1–3 місяці, але через два тижні прийому потрібно робити паузу.

Відвар — сильнодіючий засіб, оптимально вживати його при важких захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів.

Як зробити чай

Кукурудзяні стовпчики чудово поєднуються з іншими лікарськими рослинами. Тому доцільно готувати корисні трав'яні чаї, де їх комбінують з м'ятою, деревієм, листям чорної смородини, чебрецем тощо. Чайну ложку збору залити склянкою окропу, настоювати близько 20 хвилин, розділити на два прийоми.

Протипоказання до застосування кукурудзяних стовпчиків

 

Є випадки, коли кукурудзяні стовпчики і засоби на їхній основі вживати не потрібно. Перш за все, вони небезпечні для вагітних. Не застосовують їх при варикозному розширенні вен, тромбофлебітах, краще утриматися від прийому людям із підвищеним згортанням крові.

Оскільки кукурудзяні стовпчики пригнічують апетит, вони не підходять пацієнтам із недостатньою масою тіла чи відсутністю апетиту.

Варто врахувати, що кукурудзяні стовпчики мають сечогінний ефект. При тривалому курсі прийому вони можуть вимивати з організму калій і магній. Ймовірна індивідуальна непереносимість.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі