Спосіб застосування та дози.
1 десертну ложку кореневищ з коренями помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Застосовувати у теплому вигляді 3-4 рази на добу через 30 хв після їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по 1-2 столовій ложці, дітям 6-10 років – по 1 чайній ложці, 10-14 років – по 1 десертній ложці. Перед застосуванням настій збовтати.
2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Застосовувати у теплому вигляді 3-4 рази на добу через 30 хв після їди: дорослим та дітям віком від 14 років – по ⅓ склянки; дітям 6-10 років – по 1-2 десертні ложки, 10-14 років – по 2 столові ложки.
Приготовлений настій зберігати при температурі 8-15 оС не більше 2 діб.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта.