Зміцнювальний відвар із шипшини

Плоди шипшини — засіб із підтвердженою ефективністю, який добре впливає на весь організм. Рослина містить більше аскорбінової кислоти, ніж відомі ягоди й фрукти; такі ж показники й за вмістом каротину. Завдяки великій кількості вітамінів та мікроелементів відвар із шипшини рекомендовано вживати для профілактики ГРЗ у сезон епідемій. Він показаний і при запаленнях.
Відвар шипшини нерідко призначають при відхиленнях у роботі печінки, нирок, для регуляції роботи травної системи. Напій із плодів шипшини відомий і як результативний засіб для нормалізації ваги.
Важливо, що шипшину можуть вживати й вагітні. Рослина допомагає компенсувати нестачу вітамінів, нормалізувати роботу нирок, зміцнити імунітет.
Інгредієнти
- Шипшина100 г
- Вода1 л
Спосіб приготування
- Висипати плоди в каструльку.
- Залити водою.
- Дати закипіти.
- Настоювати під кришкою.
Можна просто заливати плоди (попередньо подрібнені) в термосі й настоювати.
Ефект
- Протизапальна дія.
- Антибактеріальна дія.
- Насичення організму вітамінами.
- Поліпшення функціонування нирок.
- Регуляція обміну речовин.
Дата публікації: 31.01.2017
Оновлено: 12.04.2021
Чай із шипшини при циститі у жінок