Універсальний чай з липового цвіту

Липа – це народний засіб проти запалення, застуди та загальної слабкості організму. Чай з квіток цієї рослини був і є надійною профілактикою застуди у зимовий час та прохолодну погоду. Часто липу використовують для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, посилення жовчовиділення, стабілізації тиску і як легкий седативний засіб.
Оскільки липа діє тонко і неагресивно, вона використовується і в педіатрії. Завдяки високому вмісту цукру в липі чай з неї виходить солодкуватим на смак, і діти із задоволенням його п'ють замість звичайного.
Як лікувальний засіб липу і чай з неї рекомендовано приймати при застудних і запальних захворюваннях, головному болі, підвищеній нервовості, виснаженості організму, хворобах печінки і нирок, геморої, жіночих захворюваннях, клімаксі і порушеннях менструального циклу.
Інгредієнти
- Квітки липи1 ст. ложка
- Гаряча вода200 мл.
Спосіб приготування
- Заливаємо сировину окропом. Можна використовувати чайник для заварки чаю.
- Настоюємо 0,5 години. Якщо заварюємо у чайнику – накриваємо і носик.
- Можна пити у чистому вигляді або додавати у звичайний чай для підвищення імунітету та профілактики застуди.
Эффект:
- Підвищення захисних сил організму.
- Профілактика застудних захворювань.
- Прискорення одужання.
- Стабілізація гормонального фону.
- Поліпшення потовиділення, виведення жовчі та сечі.
- Зняття запальних процесів.
- Активізація роботи шлунково-кишкового тракту.
- Зменшення головного болю.
- Зміцнення нервової системи.
Дата публікації: 13.08.2015
Оновлено: 12.04.2021
Чай із шипшини при циститі у жінок