Чай з кропивою для профілактики

Кропива багата на вітамін А, цілу групу вітамінів В, аскорбінову і фолієву кислоту, вітамін Е і К, дубильні і мінеральні речовини, тому чай з кропивою надзвичайно корисний для здоров'я. Ви отримаєте не тільки усі необхідні речовини, але і почистите кров, здійсните профілактику застудних і запальних захворювань, а також до вашого організму надійдуть найбільш сильні протиракові речовини: бетаїн, лікопін, оцтова і кавова кислоти.
Чай з кропивою рекомендований усім. Якщо концентрація цієї рослини буде зовсім мала, такий чай можна пити роками. А ось відвар з кропиви п'ють не більше 3 місяців, потім роблять тривалу перерву.
Найпростіший спосіб приготування чаю з кропивою – це додати кілька шматочків листя рослини до звичайного трав'яного чаю.
Для чаю тільки з кропиви підійде інший рецепт.
Інгредієнти
- Кропива засушена1 ст. ложка
- Вода200 мл
Спосіб приготування
- Заливаєте кропиву окропом у зручному посуді.
- Даєте настоятися 1 годину.
Можете пити отриманий напій чистим або розбавляти водою за смаком. Випивати не більше 2–3 склянок на день. Найбільш оптимально – 1 склянка для підтримки гарного самопочуття і тонусу.
Эффект:
- Очищення крові.
- Зміцнення організму.
- Виведення токсинів.
- Бадьорість і свіжість.
- Поліпшення стану шкіри.
- Зниження ваги.
- Поліпшення обміну речовин.
- Імунітет до застудних і запальних захворювань.
- Захист від раку.
Дата публікації: 13.08.2015
Оновлено: 12.04.2021
Чай із шипшини при циститі у жінок