Чай із листя брусниці: рецепт від усіх хвороб
Цукровий діабет ІІ типу , Гастрит , Набряки , Анемія .

Брусниця, або борова ягода, завдяки своєму складу показана при різних захворюваннях. Але цілющий чай роблять саме з листя та пагонів брусниці. Його радять при проблемах сечостатевої системи, гастритах, захворюваннях кишечнику, для кращого функціювання нервової системи, при підвищеному тиску, набряках, цукровому діабеті, анемії, хронічній втомі.
Перевага рослини — в універсальності: її можна вживати дітям, додавати листя та пагони брусниці в чай рекомендують і в період вагітності. Відомо чимало рецептів із брусницею. Напій можна готувати з додаванням чорного, зеленого чаю, кориці й не тільки. Чай із листя цієї рослини сам по собі відрізняється вираженим смаком з ноткою терпкості, тому можна покласти в теплий напій трохи меду — це додасть йому смаку і користі. Базовий рецепт такий.
Інгредієнти
- Листя брусниці1 ч. ложка
- Окріп250 мл
Спосіб приготування
- Взяти заварник або термос.
- Всипати листя.
- Залити окропом.
- Залишити на півгодини.
- Пити по 100‒150 мл до їди.
Важливо,
щоб лікування не тривало понад 10 днів, потім потрібно зробити паузу.
Ефект
- Вітамінізація.
- Усунення запалень в сечостатевій системі.
- Легкий діуретичний ефект.
- Позбавлення від набряків.
Дата публікації: 12.09.2016
Оновлено: 12.04.2021
Чай із шипшини при циститі у жінок