
Чай
із шипшини — натуральний лікарський
засіб із мінімумом протипоказань. Його
можна застосовувати жінкам при циститі
навіть тривалими курсами; також він
дозволений у період виношування дитини.
Основна перевага чаю з шипшини, рецепт
якого ми підготували, — у
його м'якій, але ефективній антибактеріальній
дії. Засіб бореться тільки з патогенною
мікрофлорою, не впливаючи на корисні
бактерії. Цілющі властивості цього
засобу визнає й офіційна медицина.
Чай із шипшини при циститі сприяє активізації виведення сечі, що важливо для лікування захворювання. А високий уміст вітамінів, особливо вітаміну С, мікроелементів, дубильних речовин дозволяє зміцнити захисні функції організму.
Щоб правильно заварити чай з ягід шипшини, не варто використовувати окріп: вода повинна схолонути до 85–90 градусів. Це сприяє максимальному збереженню користі плодів.
Інгредієнти
- Висушені плоди шипшини1 ст. л.
- Висушена трава м'яти1 ч. л.
- Вода 0,5 л
Спосіб приготування
- Подрібнити ягоди шипшини.
- У підготовлену ємність засипати шипшину і м'яту.
- Воду довести до кипіння і дати охолонути на 10–15 градусів.
- Залити шипшину і м'яту водою.
- Залишити на 30–40 хвилин настоюватися.
- Відцідити.
У період загострення пити по 150 мл напою 4 рази на день.
ЕФЕКТ
- Знищення патогенної мікрофлори.
- Сечогінний ефект.
- Знеболювання.
- Прискорення одужання за рахунок підвищення імунітету.
- Швидке полегшення стану при гострому захворюванні.
- Попередження рецидивів у разі профілактичного вживання при хронічному циститі.
Дата публікації: 26.09.2018
Оновлено: 27.05.2021
Лляна каша для жіночого здоров'я