Звіробій від депресії — перевірений натуральний засіб

Глибока депресія — серйозне захворювання, яке щороку підриває здоров'я понад 100 млн людей на Землі. До його лікування треба ставитися відповідально. Поряд із медикаментами хімічного походження, традиційна медицина використовує і народні засоби. Рослина, що має виражений антидепресивний ефект, — звіробій.

звіробій при лікуванні депресії

Ефективність лікування депресії звіробоєм була доведена ще в 1970-х роках у Німеччині. З тих пір при легкому та помірному ступені захворювання у Європі та США його призначають частіше за будь-які хімічні препарати. Найчастіше траву використовують від депресії у таких випадках:

  • у юнацькому віці;
  • у похилому віці;
  • після пологів у жінок (якщо жінка не годує грудьми);
  • у жінок у період клімаксу;
  • при порушеннях сну.

Чому варто використовувати звіробій як антидепресант

Звіробій має дуже багатий склад, тому спеціалісти називають його мультипрепаратом. Дослідження показали, що цей засіб не менш ефективний, ніж стандартні антидепресанти, при цьому він має мінімальні побічні ефекти і нижчу ціну.

Перш за все, більшість антидепресантів впливає на сексуальну функцію, що не характерно для звіробою. Також при дотриманні дозування і тривалості лікування звіробій оздоровлює весь організм, допомагає відновити сили.

Особливості прийому та побічні ефекти звіробою

 

При депресивних станах звіробій приймають у різних формах. Підійдуть і чаї, і відвари, і настої. Якщо ви вживаєте екстракт, добова доза повинна дорівнювати 300 мг (можна розділити на три прийоми чи вжити за один раз).

Відвар можна приготувати так: 2 ст. ложки трави залити склянкою окропу, закрити кришкою, прогріти на водяній бані протягом півгодини, настояти. Приймати по третині склянки тричі на добу.

Тривалість курсу в середньому становить близько трьох тижнів, після перерви необхідно повторити лікування. Приймати звіробій кілька місяців підряд неприпустимо.

При підвищеному тиску, особливо у похилому віці, траву приймають тільки у складі зборів у невеликій кількості. Не призначають у період вагітності, годування груддю. Жінкам потрібно пам'ятати, що звіробій послаблює дію гормональних контрацептивів. Людям зі світлою шкірою на час прийому варто відмовитися від засмагання, оскільки чутливість шкіри до УФ-променів підвищується.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі