Збори лікувальних трав для чищення судин

Одна з умов хорошого самопочуття і запобігання багатьом небезпечним хворобам — здоровий кровообіг. Для цього кровоносні судини повинні залишатися гнучкими й еластичними. Серед головних умов, що забезпечують нормальну циркуляцію крові в організмі, — здорове харчування, достатня фізична активність та чищення судин. Одним із методів останнього є фітотерапія. У цьому матеріалі ми розкажемо про лікувальні трави при підвищеному холестерині, що негативно впливає на стан судин, і про те, як правильно готувати й вживати рослинні збори.

лікувальні трави для очищення судин

Підвищений холестерин та його наслідки

Холестерин — це органічний стероїд, необхідний для багатьох біологічних процесів людського організму. Він бере участь у роботі системи травлення, кровотворення, дихання. Крім того, без нього неможливе відтворення статевих гормонів та гормонів надниркових залоз. У крові міститься два види холестерину — високої та низької щільності. Холестерин високої щільності вважається «хорошим, адже виконує перераховані вище функції. А от холестерин низької щільності утворює з внутрішнього боку судин бляшки, які ускладнюють кровообіг. У важких випадках ці бляшки перекривають просвіт кровоносної судини і утворюють тромб — головну причину інфаркту чи інсульту.

Серед основних причин підвищеного холестерину:

  • нераціональне харчування;
  • зловживання алкогольними напоями;
  • малорухливий спосіб життя;
  • ожиріння;
  • тривалий прийом кортикостероїдів;
  • порушення обміну речовин;
  • хронічні хвороби нирок;
  • захворювання печінки та підшлункової залози;
  • цукровий діабет.
Підвищений холестерин у крові небезпечний розвитком атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії, інфаркту міокарда.

Важливо контролювати вміст холестерину в крові, прислухатися до порад лікаря та за рекомендацією спеціаліста проводити якісну фітотерапію травами надійних виробників.

Фітотерапія при атеросклерозі

Атеросклероз — це хронічне захворювання, для якого характерне потовщення стінок артерій. Воно розвивається внаслідок щільних утворень — атеросклеротичних бляшок, які звужують судини та перешкоджають нормальному кровообігу. З часом бляшки з’єднуються між собою та саморуйнуються, утворюючи виразки та рубці. Внаслідок таких процесів стінки судин втрачають свою міцність та еластичність.

Для зменшення всмоктування холестерину і обмеження його проникнення в ендотелій судин варто вживати збір із шипшини, багнового сухоцвіту та м’яти.

У сухому посуді змішайте по 10 г плодів шипшини, сухоцвіту багнового, м’яти перцевої, коріння лопуха та ниркового чаю. 2 ст. л. фітозбору залийте 500 мл окропу та настоюйте протягом години. Процідіть настій.
Вживайте по 70 мл тричі на день після прийому їжі. Курс лікування — 2 місяці.

фітотерапія лікувальними травами

Трави для нормалізації тиску

Підвищений вміст «поганого» холестерину в крові впливає на артеріальний тиск. Кров стає густою, і, щоб проштовхнути її по судинах, серце починає швидше стискатися і скорочуватися. Наслідком таких порушень в організмі є гіпертонія. Через надмірне навантаження судин головного мозку та серця людині може загрожувати інсульт чи інфаркт.

Нормалізувати тиск при таких проблемах допоможе трав’яний збір із глоду, шипшини, пустирника та кропиви.

У сухому посуді змішайте 30 г плодів шипшини, 30 г пустирника, 30 г подорожника, 20 г глоду, 20 г кропиви, 50 г ромашки, 10 г шавлії. 2 ст. л. фітозбору залийте 500 мл окропу, залиште на годину.
Процідіть та вживайте по 100 мл тричі на день перед прийомом їжі. Курс лікування становить 1–2 місяці.

Збір «Гіпертофітол плюс» при атеросклерозі й гіпертонії

Якщо приготування суміші з лікарських трав власноруч здається вам занадто довгим та складним процесом, при атеросклерозі та гіпертонії внаслідок підвищеного холестерину скористайтеся зручним і дієвим рішенням від компанії «Ліктрави». «Гіпертофітол плюс» — готовий фітозбір зі спеціально підібраним складом, який:

  • поліпшує функціональний стан серцево-судинної системи;
  • нормалізує підвищений артеріальний тиск;
  • сприяє зниженню рівня холестерину;
  • запобігає розвитку атеросклерозу;
  • зменшує рівень нервового напруження.

До складу збору входять:

  • листя і квітки глоду;
  • листя м’яти перцевої;
  • квітки липи;
  • шишки хмелю.

Збалансований вміст лікарських рослин у зборі «Гіпертофітол плюс» сприяє делікатному очищенню та зміцненню судин. Регулярне вживання фітозбору покращує роботу серцево-судинної системи, зменшує збудження та забезпечує седативну дію.

Лікарські рослини при серцевій недостатності

Зашлакованість судин — серед основних причин серцевої недостатності. Внаслідок цього сповільнюється кровообіг, тканини й органи отримують недостатню кількість кисню і поживних речовин. З’являється хронічне голодування, яке провокує задишку та біль у грудях.

Щоб попередити цей стан, важливо періодично чистити судини. Для цього варто використовувати фітозбір із шишок хмелю , плодів глоду, собачої кропиви та м’яти.

У сухому посуді змішайте 30 г трави кропиви собачої, 20 г шишок хмелю, 15 г м’яти перцевої, 15 г кореню валеріани, 10 г квіток та листя глоду, 10 г плодів глоду. 2 ст л. суміші залийте 500 мл окропу, накрийте кришкою та настоюйте 15 хвилин. Охолодіть та процідіть настій, долийте води, щоб загальний об’єм становив 500 мл.
Вживайте по склянці двічі на день за півгодини до прийому їжі.

Прочитати більше про фітотерапію при серцево-судинних захворюваннях можна в нашій статті.

трави при серцевій нелостатності

Фітопрепарати при тромбофлебіті

Тромбофлебіт — це запалення венозної стінки із закупоркою вени згустком крові. Внаслідок цього захворювання судини стають тоншими, з’являються варикозні вузли, набряки та трофічні виразки. Щоб попередити цю хворобу, варто постійно контролювати рівень холестерину в крові. Адже саме холестеринові бляшки формують гідродинамічні умови для появи тромбів.

Для нормалізації рівня холестерину та розрідження крові слід обрати фіточай з арніки, деревію та звіробою.

У сухому посуді змішайте 25 г трави звіробою, 20 г трави деревію та 5 г квіток арніки. 2 ст. л. збору залийте 500 мл окропу, накрийте посуд кришкою та залиште на 30 хвилин. Процідіть настій.
Вживайте щоденно по склянці невеликими порціями протягом дня.

Трави для лікування варикозу

Високий вміст холестерину низької щільності здатен спровокувати і розвиток варикозу. Варикозне розширення вен супроводжується появою судинних «зірочок, набряком щиколоток, тяжкістю і болем в ногах. Крім таких зовнішніх проявів, варикоз може мати серйозні ускладнення: кровотечі і трофічні виразки ураженої вени. Тому дуже важливо вчасно чистити судини та запобігати утворенню холестеринових бляшок.

За перших ознак варикозного розширення вен варто спробувати настій із листя споришу , подорожника, брусниці, польового хвоща та квіток календули. Такий напій зменшить прояви та призупинить розвиток хвороби.

У сухому посуді змішайте по 20 г листя споришу, подорожника, брусниці, польового хвоща та квіток календули. 2 ст. л. суміші засипте у термос, залийте 500 мл окропу та залиште на ніч.
Вживайте настій тричі на день по 70 мл. Тривалість курсу лікування — місяць.

Профілактика хвороб, спричинених «поганим» холестерином

Холестеринові бляшки — це серйозна загроза для нормального функціонування всього організму. Щоб запобігти важким захворюванням, важливо контролювати вміст холестерину в крові. Для профілактики рекомендується:

  • дотримуватися здорового харчування;
  • стежити за вагою тіла;
  • займатися спортом;
  • багато рухатися впродовж дня;
  • не палити та не зловживати алкоголем;
  • уникати стресових ситуацій.

Варто відмовитися від шкідливої їжі з високим вмістом тваринних жирів, здоби, копченостей, кондитерських виробів, міцного чаю та кави. Натомість збільшити в щоденному раціоні кількість морської риби, пісного м’яса, свіжих овочів та фруктів, бобових культур, круп, оливкової та кукурудзяної олії, свіжовичавлених соків.

Разом з тим варто регулярно здавати аналіз крові на вміст холестерину. Зазвичай достатньо пройти таке обстеження раз на 3–4 роки. Але для людей з групи ризику обстеження треба проводити значно частіше. Це стосується тих, хто:

  • має родичів із серцево-судинними захворюваннями;
  • хворіє на діабет чи гіпертонію;
  • страждає від зайвої ваги;
  • має хронічні запальні процеси (ревматоїдний артрит, псоріаз, ВІЛ);
  • переніс інфаркт, інсульт чи хворіє на ішемічну хворобу серця.

Бережіть своє здоров’я, завчасно проходьте обстеження та надавайте перевагу профілактиці, а не лікуванню. А фітозасоби від компанії «Ліктрави» вам у цьому допоможуть!

Більше нові публікаціі