Листя сени для схуднення

Ефективність цієї рослини у боротьбі із зайвою вагою ґрунтується на її послаблювальній та очисній дії. В якості сировини використовується листя сени. Для схуднення воно може застосовуватися як у чистому вигляді, так і у складі трав'яних зборів або чаїв.

Основною речовиною, завдяки якій листя сени діє як проносний і очисний засіб, є антраглікозиди. Коли вони потрапляють до шлунково-кишкового тракту, то починають активно впливати на рецептори слизової оболонки і посилювати моторику товстої кишки. Таким чином покращується і прискорюється виведення із організму відпрацьованих продуктів.

Але ця рослина – не тільки м'який та ефективний проносний засіб. Листя сени – це очищення всього організму від шлаків і токсинів, які часто є основною причиною набору зайвої ваги.

Чому сена така популярна як засіб для схуднення

Жодна дієта не буде достатньо ефективною, якщо організм не очиститься і його робота не нормалізується. Тому боротьбу із зайвою вагою необхідно починати з виведення із організму шлаків. Тільки чистий кишечник та гарна робота печінки і всього шлунково-кишкового тракту дозволять організму нормально переробляти корисні речовини і не накопичувати зайві кілограми. Тому листя сени так активно використовується для схуднення, адже воно:

  • Має послаблюючий ефект, виводить з організму навіть застарілі калові маси; при цьому його дія не супроводжується спазмами.
  • Збільшує перистальтику в товстій кишці.
  • Знижує секрецію, що заважає всмоктуватися жирам.
  • Перешкоджає відкладенню жирових запасів.
  • Виводить жовч і токсини, покращує роботу печінки.

Такі дивовижні властивості листя сени були помічені давно, і саме вони стали основою легкої дієти для схуднення.

Сухофрукти і листя сени – дієта для розумних і обережних

 

Ця дієта дуже проста й необтяжлива. Для того, щоб завжди бути у формі або позбутися зайвих кілограмів, необхідно дотримуватися лише деяких правил: не їсти після 18 години та регулярно приймати суміш з листя сени і сухофруктів.

Для цього буде потрібно по 100 г:

  • Родзинок.
  • Кураги.
  • Чорносливу.
  • Меду.
  • Запареного листя сени.

Усі ці інгредієнти разом перекручують і з'їдають на ніч по 1 столовій ложці суміші. Курс становить 3 тижні. Листя сени очищує організм, а інші складові поповнюють запас вітамінів і мікроелементів. Адже не варто забувати, що листя сени – це проносне, і, як кожен такий засіб, разом зі шлаками воно виводить з організму і корисні речовини. Тому в цій дієті листя сени для схуднення використовується разом з продуктами, відомими своїм високим вмістом усіх необхідних організму речовин.

Незважаючи на те, що листя сени для схуднення дуже ефективне, не варто зловживати цим засобом. Найбільших результатів ви досягнете, якщо будете використовувати й інші лікарські рослини такої ж дії, наприклад насіння льону, чергуючи їх з прийомом сени. Наприклад, фіточай для схуднення «Грація». Це не викличе звикання, і листя сени для схуднення залишиться такою ж результативною.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі