Ромашка для обличчя: користь і рецепти застосування

Натуральні компоненти і трави завжди вважалися більш ефективними і корисними, особливо в тому, що стосується лікування та догляду за шкірою обличчя. Багато світових брендів переходять на виробництво косметики виключно на натуральних, екологічно чистих лікарських травах, але ціна таких засобів зазвичай неймовірна. Навіщо ж витрачати більше, якщо можна самостійно використовувати натуральні рослини і трави, зокрема ромашку?

Ромашка є однією з найпопулярніших лікарських рослин. Вона має безліч позитивних властивостей, має протизапальний і загоювальний ефект, використовується у величезній кількості відварів і настоянок. У чому переваги ромашки та які рецепти можна використовувати для догляду за шкірою?

Переваги ромашки при впливі на шкіру

 

Ромашка входить до списку найпопулярніших і корисних лікарських рослин. Її використовують для оздоровлення, омолодження, боротьби з лупою або прищами, лікування внутрішніх запалень, шкірних проблем...

Користь ромашки помітили ще наші предки, які робили відвари на травах для підтримання краси і молодості. За допомогою таких настоянок дезінфікували рани, зволожували шкіру і лікували невеликі поранення. На сьогодні якісні креми і засоби з ромашкою є одними з найдорожчих.

Серед основних плюсів ромашки можна відзначити:

  • Бореться з прищами, сильними почервоніннями.
  • Рослина має у своєму складі вітамін C, тому живить і насичує шкіру.
  • Входить до безлічі відварів і настоїв як для зовнішнього, так і для внутрішнього застосування.
  • Використовується для загоєння дрібних ран, лікування запальних процесів.
  • Ромашка ідеально підходить для людей з жирним типом шкіри.
  • Відмінно може лікувати прищі, запалення, акне і розширені пори.
  • Ромашка і відвари на ній мають відбілюючий ефект, тому її часто додають у різні креми, які борються з пігментацією, хоча даний ефект помітний через якийсь час.
  • Допомагає усунути ранкову набряклість, темні кола під очима і мішки, якщо це викликано втомою.
  • Використовується для безлічі видів лікувального масажу, особливо з льодом, що має омолоджувальний ефект.

Також варто відзначити, що ромашка росте в нашій місцевості, особливо якщо купувати спеціальні лікарські трави. Вона вирощується без використання хімічних або токсичних речовин, тому вбирає тільки корисні компоненти. Така рослина по суті не проходить ніяких шкідливих обробок і може застосовуватися як для дорослих, так і для дітей.

Ромашка від прищів - користь і ефективність

Найчастіше на сьогодні використовують ромашку для боротьби з прищами на шкірі. Багато дерматологів рекомендують саме цю рослину, ліки на її основі або прості відвари для лікування запалень.

Це пов'язано зі складом ромашки. Вона містить велику кількість корисних хімічних речовин, які потрібні організму людини:

  • ефірні олії;
  • полісахариди;
  • біологічні кислоти та інші.

Ці компоненти впливають на шкіру, очищають її від бактерій і вірусів, знижують шкідливий вплив навколишнього середовища, зупиняють запалення, а також нормалізують обмінні процеси.

Особливо вигідно це для тих, хто має шкіру підвищеної чутливості. Зазвичай вона негативно реагує майже на всі типи речовин, спроби зовнішнього впливу, але ромашка має велику кількість цілющих властивостей та ідеально справляється з чутливою шкірою.

Кращі рецепти з ромашки від прищів

Є десятки простих рецептів на основі ромашки, які можна зробити вдома. Ми підібрали найефективніші, зручні та перевірені.

Відвар ромашки

Інгредієнти:

Спосіб застосування:

Потрібно заварити дві столові ложки сушеної трави ромашки в літрі окропу, після чого настоювати протягом ночі. Якщо шкіра запалена, є почервоніння і прищі, то треба змочити ватяний спонж або марлю у відварі й протирати обличчя три рази на день. Якщо ж ви хочете застосовувати засіб для профілактики, то можна робити це раз на кілька днів.

Цей же відвар можна приймати у вигляді напою. Бажано пити його перед їжею по половині склянки. Для додаткового смаку можна додати трохи меду, але краще уникати білого цукру. Крім того, рекомендовано використовувати відвар ромашки щодня, але через 10 днів краще зробити тижневу перерву.

Лід з ромашки

Інгредієнти:

  • ромашка - 1 ст. ложка.

Спосіб застосування:

Необхідно зробити відвар ромашки. На одну столову ложку сушеної трави використовується близько половини склянки окропу. Залишити настоюватися кілька годин, а коли відвар повністю охолоне, то потрібно перелити його в невеликі форми для льоду (бажано кубики). Льодом можна протирати шкіру вранці та ввечері після всіх процедур з догляду в області подразнених зон і місць почервоніння.

Ідеально підходить як домашній заспокійливий засіб після жорстких пілінгів і сильних скрабів. Допомагає зняти подразнення, збільшити приплив крові до шкіри, живить шкіру.

Маска з ромашки

Інгредієнти:

  • ромашка - 2 ст. ложки;
  • яєчний жовток - 1 шт.;
  • вершки - 2 ст. ложки.

Спосіб застосування:

Готується відвар ромашки - дві столові ложки трав залити склянкою окропу, залишити на півгодини, щоб він настоявся та охолов. Додати в рідину яєчний жовток, перемішати і додати вершки. Ретельно змішати все. Маска повинна вийти трохи рідкою. Акуратно викласти засіб на серветку і прикласти на 15 хвилин до обличчя. Таку маску можна використовувати не частіше разу на тиждень.

На сьогодні ромашка є однією з найкорисніших рослин, які можна купити недорого і використовувати без особливих труднощів. Важливо пам'ятати, що у деяких людей може бути алергія на ромашку, тому попередньо потрібно перевірити це. Крім того, дерматологи не рекомендують дуже довго і регулярно використовувати відвари ромашки, оскільки це може порушити нормальну роботу ЦНС та обмінні процеси на шкірі.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі