Відвар ромашки для волосся

Сьогодні на ринку товарів вистачає засобів для догляду за волоссям. Вони є на будь-який смак і гаманець, можна купити брендові або хендмейд товари ... Проте найбільшим попитом все ще користуються народні засоби, які відрізняються не тільки доступністю, а й набагато більшою користю.

І однією з найвигідніших і корисних натуральних рослин, які мають лікувальні властивості, є ромашка. Ця рослина може повністю перетворити волосся, оживити його і наситити корисними речовинами. Відвар із ромашки надає блиску й сили, створюючи здоровий зовнішній вигляд вашої зачіски. Також рослину використовують для того, щоб освітлити волосся і навіть виконати фарбування в домашніх умовах. І є ще дуже багато можливостей у цієї корисної рослини.

ромашка для волосся

 

Переваги і користь ромашки для волосся

Ромашка має величезний попит у косметології, що в першу чергу пов'язано з її корисними властивостями. Квітки, листочки і стебла містять величезну кількість корисних компонентів - ефірні олії, вітаміни, мінерали та ряд інших речовин. Крім того, всі знають про неймовірні здібності відвару або настою на ромашці - заспокоює нерви, робить сон більш здоровим і міцним, знижує тривожність.

Найчастіше застосовуються квітки Matricaria chamomilla, які містять найбільшу кількість позитивних компонентів, хоча іноді застосовують і інші види рослини.

Серед основної користі та особливостей ромашки можна відзначити наступний вплив:

  • При регулярному використанні відвару ромашки регулюється виділення шкірного жиру. Це допомагає боротися з підвищеною жирністю волосся, особливо якщо шкіра голови має до цього схильність.
  • Відмінно виконує регенеруючу функцію по відношенню до ушкодженої ділянки шкіри голови, заспокоює подразнення і запальні процеси. 
  • Відвар використовується, щоб зробити кінчики волосся більш здоровими, тому що натуральні олії у складі рослини живлять їх, допомагають відновити пошкоджені посічені кінці.
  • Наявність у складі ромашки антимисової кислоти захищає і збагачує волосся, роблячи його пружним. Ефірні олії роблять локони м'якими і слухняними, а також надають їм додаткового блиску.
  • Зменшує випадання волосся і постійне ламання волосків. 
  • Допомагає позбутися лупи та часто використовується як профілактичний засіб від виникнення лупи.
  • Завдяки глікозидам волосся набагато швидше відростає, тому що компонент прискорює і нормалізує процеси кровообігу (глікозиди відповідають за прискорення і нормалізацію процесів кровообігу, що, в свою чергу, допомагає прискорити ріст волосся).

Рецепти і застосування ромашки для волосся

З ромашки роблять безліч косметичних засобів для волосся - її можна використовувати як самостійний компонент або ж комбінувати з іншими засобами, додавати в готові шампуні або зробити свій "з нуля".

Відвар ромашки для ослабленого волосся

Інгредієнти:

Спосіб приготування: треба взяти 2 столові ложки ромашки і змішати їх з 250 мл окропу (можна залити ромашку водою і довести до кипіння на плиті). Потім потрібно почекати повного охолодження і ретельно процідити рідину, щоб у відварі не залишилося рослин. Цією рідиною потрібно обполоснути волосся після того, як ви помиєте голову. На чисте й вологе волосся наноситься відвар і не змивається.

Це допомагає підсилити насичений колір волосся, додати йому блиску і поліпшити зовнішній вигляд. Крім того, засіб захищає локони від шкідливого впливу сонячного кольору.

ромашка для ослабленного волосся

Відвар для надання відтінку

Інгредієнти:

  • квіти ромашки - 4-5 столові ложки;

Спосіб приготування: потрібно взяти 4-5 столових ложок квітів ромашки, залити їх 200 мл води і довести до кипіння, після чого ще протягом 10 хвилин прокип'ятити. Відваром треба промити вологе й чисте волосся, не змиваючи його потім. Результатом буде насичений, золотистий відтінок волосся, який ідеально підійде як блондинкам, так і брюнеткам чи шатенкам, щоб посилити глибину кольору.

Щоб зробити світлим волосся (як натуральне, так і фарбоване), до отриманого відвару можна додати ложку меду і ретельно перемішати. Після нанесення засобу по всій довжині його треба потримати 15 хвилин, після чого ретельно змити чистою водою.

відвар ромашки для волосся

Домашній шампунь із відваром ромашки

Інгредієнти:

  • квіти ромашки - 3 столові ложки;
  • брусок натурального мила без ароматизаторів і барвників;
  • гліцерин - 1,5 столові ложки.

Спосіб приготування: відвар ромашки (3 столові ложки і 300 мл рідини) повинен бути теплим, але не окропом. У відвар на дрібну тертку потрібно натерти брусок дитячого мила (краще купити натуральне і дороге мило), змішати до повного розчинення та однорідної консистенції. Додайте в засіб півтори ложки гліцерину. Шампунь можна використовувати щодня, а термін його придатності - 7 днів. Оздоровчий і поживний ефект з'явиться вже через кілька днів.

Ромашка - неймовірно корисна лікарська рослина, яка допомагає вирішити такі проблеми, як посічені кінчики, занадто тьмяний колір, лупа, відсутність об’єму, в цілому недоглянутий вигляд волосся.

Домашній шампунь з ромашкою

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі