Лікування щитовидної залози народними засобами: найкращі рецепти

У нас давно кажуть, що "всі хвороби від нервів", і часткво це дійсно так, тому що органами та системами організму керують нервові клітини. Якщо виявляється вплив на них, то змінюється і порушується робота органів. Це саме стосується і щитовидної залози. Стреси, перевтома, захворювання або інші проблеми – і щитовидна залоза активізується, внаслідок чого починається неправильне вироблення гормонів або порушується робота залози. Різними видами захворювань на щитовидну страждають мільйони людей по всьому світу, а ще величезна кількість навіть не підозрюють, що мають такий розлад.

Сьогодні дуже поширене використання засобів народної медицини або домашніх рослин та трав для лікування чи профілактики захворювань щитовидної залози. Особливості та користь цього типу лікування в тому, що при серйозних порушеннях у роботі щитовидної (утвореннях або при необхідності видалення вузлів) лікарем призначається і відповідне лікування - гормональна терапія або хірургічне втручання. А при розладі роботи вистачить і засобів із натуральної медицини.

Захворювання щитовидної залози - види, відмінності, причини

За останні роки кількість людей, у яких діагностують ендокринні захворювання, дуже збільшилася, і захворювання щитовидної є серед них найчастішими. Вони можуть протікати гостро або знаходитися в хронічній стадії, а іноді хвороба може бути загрозою для життя.

Серед причин можна відзначити неправильне харчування, неякісну воду та інші продукти, несприятливу екологічну ситуацію, але найважливішою причиною є нестача, дефіцит йоду.

Є безліч типів захворювань щитовидної залози, але найчастішими є:

  • нетоксичний зоб, при якому немає порушення у виробленні гормонів;
  • токсичний зоб, коли відбувається надлишкове вироблення гормонів;
  • низька активність щитовидної або гіпотиреоз, через що вироблення гормонів дуже низьке;
  • різні види запальних процесів.

У більшості випадків захворювання щитовидної зустрічаються у жінок від 40 років.

При неправильній або неповноцінній роботі щитовидної залози в організмі можуть виникати багато інших проблем, захворювань та порушень. Зазвичай внаслідок проблем зі щитовидною залозою починає збільшуватися вага, з'являється сухість шкіри, безсоння, розвиваються алергії, яких раніше не було, може бути депресія, біль у суглобах та багато інших ускладнень. Ці ознаки є клінічними симптомами, але можуть свідчити про захворювання щитовидки. При тривалій відсутності лікування такі захворювання можуть викликати ще більше порушень.

Ще однією особливістю хвороби щитовидної є те, що зазвичай курс лікування має тривати протягом усього життя. Можна зменшити наслідки, зняти симптоми, підтримувати нормальний стан, але повністю вилікуватись у більшості випадків неможливо.

лікування щитовидної залози травами

Профілактика та лікування захворювань щитовидної залози натуральними засобами

Після того як виявляються захворювання чи запальні процеси, які порушують роботу щитовидної залози, лікар підбирає оптимальне лікування. Зазвичай воно включає вітаміни, правильне харчування та певну дієту (виключення хрестоцвітих овочів з раціону, наприклад), фізичні вправи та іншу терапію. Якщо стадія захворювання дуже складна, то може знадобитися хірургічне втручання або спеціальна гормональна терапія.

При легких стадіях, підозрах захворювання на щитовидну або інших захворюваннях, які можуть вплинути на роботу, можна використовувати засоби народної медицини.

 

Настоянка чистотілу

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Треба взяти кілька столових ложок чистотілу, висипати в скляну банку 0,5 л, після чого залити траву горілкою. Залишити в темному місці настоюватися протягом тижня-двох. Натщесерце потрібно приймати по 10-15 крапель щодня. Можна розбавити у ложці води чи молока.

Слід відзначити, що чистотіл (особливо у свіжому вигляді) - досить небезпечна і токсична рослина, тому треба бути гранично обережними при прийомі, і рекомендовано заздалегідь звернутися до лікаря та отримати консультацію.

Настоянка чистотілу для лікування щитовидної залози

Настоянка калгану

Інгредієнти:

  • калган – 2 ст. ложки;
  • горілка – половина літра.

Спосіб приготування:

Треба взяти корінь перстачу білого або, як його по-іншому називають, калгану, висипати в банку і залити половиною літра горілки. Засіб потрібно настоюватися протягом місяця у темному місці. Потрібно приймати двічі на день по 30 крапель натщесерце. Засіб добре приводить в норму гормони щитовидної залози.

Настоянка калгану для лікування щитовидної залози

Відвар кори дуба

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Кора дуба повинна бути сильно подрібненою. Потрібно відварювати кору в окропі півгодини, залишити остигати. Після цього викласти масу на марлю або бавовняну тканину, після чого на 15 хвилин прикласти до щитовидки.

Цей засіб чудово замінює гормональні препарати для лікування щитовидної залози, а також лікування дифузного зоба.

Відвар кори дуба для лікування щитовидної залози

Перед тим як призначати собі домашні засоби та лікування натуральними препаратами, необхідно звернутися до лікаря, здати аналізи, пройти огляд і консультацію, щоб дізнатися про стан здоров'я. Тільки після цього можна підібрати з лікарем оптимальне лікування травами та рослинами, які допоможуть почуватися краще та виконати профілактику захворювання.
Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі