Корисні трави для підшлункової залози

Захворювання підшлункової залози відносяться до найпоширеніших проблем, з якими стикається людство. Порушення функції цього органу призводить до широкого спектра захворювань - від панкреатиту до цукрового діабету. Для лікування підшлункової залози використовують як препарати, так і водні витяги різних рослин. Вони можуть застосовуватися і для профілактики захворювань органу.

лікування підшлункової залози травами

 

Користь фенхеля для підшлункової залози

Застосування фенхеля в лікуванні підшлункової залози грунтується на його корисних властивостях для органів травлення. Цінними при лікуванні холециститів і панкреатитів є плоди рослини, в яких містяться речовини, що сприятливо впливають на роботу підшлункової залози. Завдяки насінню кропу аптечного поліпшується функціональність органу, усуваються спазми й больові відчуття. Фенхель має жовчогінну дію на організм.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Насіння фенхелю................................................................1 ст. ложка
  • Холодна вода......................................................................250 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готують відвар для лікування панкреатиту з сушеного насіння фенхелю з розрахунку 1 ст. л. на 250 мл холодної води. Суміш доводять до кипіння на водяній бані, варять на повільному вогні не менше чверті години. Потім рідина повинна охолонути, після чого її проціджують через кілька шарів марлі. Відвар приймають 3 або 4 рази на добу по 4 ст. л. Даний рецепт підходить лише для дорослих.

фенхель для підшлункової залози

Корисні властивості безсмертника

Безсмертник використовується в лікуванні панкреатиту як засіб, який може усунути запальний процес у самому органі і допомагає відновити його здоров'я за короткий період. Найбільшу цінність при цьому мають квітки рослини, в яких містяться полісахариди, флавоноїди, ефірні олії, мінерали. Безсмертник стимулює вироблення жовчі, дозволяє уповільнити процеси травлення, щоб поліпшити якість обробки їжі при нестачі ферментів в організмі, а також усуває спастичні скорочення гладкої мускулатури. Така особливість дозволяє зняти больові відчуття, які виникають при панкреатиті.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Безсмертник...........................................................3 ст. ложки
  • Кипяток...................................................................1 стакан

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування відвару необхідно залити три столові ложки квіток безсмертника склянкою окропу. Посуд залишають на водяній бані на 30 хвилин, опісля проціджують і п'ють по половині склянки перед кожним прийомом їжі не менше 3 разів на добу.

безсмертник для підшлункової залози

Лікування листям чорниці

Листя чорниці багате на глікозиди, тритерпенові сапоніни, аліфатичні вуглеводні та бета-амірин, фенольні сполуки. Найбільшу цінність мають головні діючі речовини цієї рослинної сировини - інулін і флавоноїди. Листя чорниці також відрізняється високим вмістом антоціанів.

Завдяки вмісту інуліну в листках рослини препарати з них можуть застосовуватися для нормалізації цукру і холестерину в крові. Користь даної речовини неоціненна, так як її прийом допомагає швидкому засвоєнню глюкози. Листя чорниці дозволяє зняти інтоксикацію організму і вивести з нього потенційно небезпечні речовини. Також воно прискорює метаболізм і стимулює секрецію органів ШКТ, надає антиоксидантну дію на клітини підшлункової та сприяє зняттю запалення при панкреатиті.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Листя чорниці......................................................1 ст. ложка
  • Кипяток...................................................................1 стакан

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для лікування підшлункової використовують відвари і трав'яні чаї на основі сушеного й подрібненого листя чорниці. Щоб приготувати цілющий відвар, необхідно залити 1 ст. л. сировини склянкою окропу й настояти протягом години. Отриманий відвар проціджують і п'ють по 200 мл 4 рази на добу.

листя чорниці для підшлункової залози

Незважаючи на корисні властивості перерахованих рослин, не варто застосовувати їх безконтрольно і без попередньої консультації з фахівцем. У фітопрепаратів є протипоказання, з якими варто уважно ознайомитися перед вживанням.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі