ПРАТ «ЛІКТРАВИ»
Корінь солодки в косметології: для шкіри та волосся

Корінь солодки в косметології: для шкіри та волосся

1091

Солодка, яка також відома під назвою лакриця, багатьма сприймається як ефективний засіб проти бронхіту. Але на цьому переваги рослини не закінчуються. Її рекомендують вживати при багатьох захворюваннях. Зовні застосовується корінь солодки в косметології: для шкіри та волосся це універсальний засіб.

Подрібнений корінь лакриці або витяжка з нього — частий компонент косметичних засобів. Його додають в антивікові креми та серії по догляду за шкірою з особливою чутливістю, в лосьйони для проблемної шкіри, відбілювальну косметику, шампуні, маски для волосся, креми для тіла, піни для ванн, засоби для депіляції й т. д.

Чим корисна солодка для шкіри та волосся

Оптимальне поєднання корисних речовин у складі лакриці дозволяє застосовувати її при різних типах шкіри та проблемах. У склад кореня солодки входять наступні компоненти:

  • гліциризин, що забезпечує антибактеріальні, протиалергічні та протизапальні властивості, очищення шкіри без подразнень;
  • слиз, який сприяє регенерації тканин;
  • 27 флавоноїдів, відомих антиоксидантними властивостями;
  • смоли, дубильні речовини;
  • вітаміни;
  • органічні кислоти (яблучна, лимонна, янтарна й т. д.);
  • кумарини.

Засоби на основі лакриці добре сприймаються будь-яким типом шкіри. Вони підходять для м’якого очищення без пересушування та подразнення. Часто корінь солодки в косметології застосовують для усунення надмірної пігментації: він відбілює шкіру, допомагає позбутися веснянок, попереджає появу пігментних плям.

Компоненти лакриці знімають запалення та зміцнюють судинні стінки, тому рослина ефективна проти куперозу. Солодка — чудовий вибір для проблемної шкіри. Вона перешкоджає утворенню акне, вугрів, знімає запалення.

У складі антивікового догляду лакриця відома як засіб, що підтягує шкіру обличчя. Також вона бореться з віковою пігментацією та набряклістю. Її використовують не лише для обличчя, але й для інших ділянок тіла, наприклад, для підтягування шкіри в зоні декольте. Солодка показана при появі будь-якого подразнення, висипу, діатезу. Вона відчутно поліпшує стан шкіри й справляється з симптомами не гірше дорогих гормональних мазей.

Багато з сучасних засобів призводять до того, що шкіра голови пересушується. Лакриця усуває сухість та її неприємні наслідки: свербіж, лущення, випадіння.

Солодка значно поліпшує вигляд волосся, усуваючи тьмяний колір, ламкість. Після використання рослини волосся стає шовковистим і блискучим.

Способи застосування кореня солодки в косметології

Корінь солодки в косметології для шкіри та волосся використовується у висушеному подрібненому вигляді. Придбавши його в аптеці, можна робити косметичні процедури вдома.

Порошок із кореня солодки зручно використовувати у складі масок. Для застосування на чутливій шкірі його комбінують з молоком, бананом.

Для боротьби з пігментними плямами й веснянками обличчя й шкіру корисно протирати свіжим водним настоєм лакричного кореня. Для цього столову ложку підготовленої сировини заливають стаканом окропу й настоюють до остигання.

Корисні й компреси з кореня солодки. Для цього беруть теплий настій, просочують ним тканину чи марлю і накладають на обличчя.

Вранішні умивання відваром солодки корисні для підтримки загального здоров’я шкіри. Якщо робити таку процедуру протягом місяця, шкіра стане пружною, гладенькою, сяючою.

Для поліпшення стану волосся його ополіскують настоєм кореня солодки. Жменьку сухої сировини заливають 1 л теплої води, додають ложку фруктового оцту й настоюють засіб 15 хвилин. Можна також для волосся використовувати й відвар із лікувальної рослини.


Поточний рейтинг: 4 з 5 Кількість голосів: 43

Згорнути

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.