Чорноплідна горобина проти тиску: універсальний засіб при гіпертонії та гіпотонії

Високий чи низький тиск здатний зіпсувати життя людині. Причини його можуть бути різними: від спадковості й незбалансованого харчування до недостатньої або надмірної фізичної активності. Коли тиск не в нормі, погіршується самопочуття, знижується працездатність. Крім цих неприємностей, є і більш важкі наслідки. Тому терпіти високий або низький тиск не потрібно. Повертати його до оптимального значення за допомогою препаратів синтетичного походження — теж не найкращий варіант. Багато медикаментів, допомагаючи вирішити одну проблему, завдають шкоди іншим органам.

 

Натуральний засіб від тиску

Добре, що є безпечні способи нормалізувати тиск. Їх подарувала нам природа. Так, чорноплідна горобина при підвищеному тиску використовується дуже давно. Її ефективність підтверджують не тільки медичні дослідження, а й особистий досвід багатьох людей. Ні для кого не новина, що властивості лікарських рослин вивчені ще не повністю. І останні дослідження щодо чорної горобини стали несподіванкою. Виявилося, що плоди цієї рослини ефективні й при зниженому тиску.

Виходить, що цей універсальний засіб допомагає нормалізувати тиск у будь-якому випадку. Також аронію можна рекомендувати гіпотонікам і гіпертонікам при лікуванні інших захворювань і не боятися побічних ефектів. Це важливо, оскільки плоди горобини чорноплідної використовують для підвищення імунітету, нормалізації роботи кишечника, активізації жовчовиділення, поліпшення роботи печінки, ендокринної системи тощо. Рослина виводить солі важких металів, позбавляє від надлишку холестерину, показана при ревматизмі, артритах, здатна зупиняти кровотечі.

Як діє чорноплідна горобина

У складі рослини чимало мікроелементів і вітамінів. Зокрема, вітаміни С, К, В, Е. Вона містить йод, цинк, дубильні речовини, пектини, органічні кислоти. Горобина багата на марганець, залізо, мідь, фтор, молібден, бор, які відповідають за нормалізацію тиску. Засоби на основі аронії чорноплідної добре позначаються на стані судин. При тривалому прийомі високий тиск знижується, а низький — підвищується. Їх дозволено використовувати для лікування, незалежно від стадії захворювання, або для профілактики.

Способи та специфіка прийому аронії

 

Ягоди аронії добре вживати в свіжому вигляді. Але щоб застосовувати чорноплідну горобину при високому тиску або, навпаки, при гіпотонії весь рік, потрібно використовувати висушені плоди. На їх цілющі властивості впливає період і місце заготовки.

Настій з плодів аронії потрібно робити так:

  • Підготувати 3 ст. ложки висушених ягід.
  • Залити 400 мл окропу.
  • Настоювати добу. Пити тричі на день, за раз досить випити півсклянки.

Ягоди відмінно поєднуються з шипшиною, чорною смородиною. При регулярному прийомі кровообіг нормалізується.

Чорноплідна горобина дозволена навіть діабетикам, а також пацієнтам похилого віку. Але у цієї рослини є і протипоказання. Її не варто приймати в разі підвищеного згортання крові, схильності до тромбозів, запорів. При виразкових захворюваннях шлунка і дванадцятипалої кишки застосування можливе лише під наглядом лікаря; в період загострень лікування не проводять.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі