Лікарські трави для здоров’я нирок

Людський організм — вразливий до багатьох шкідливих факторів. Проте в ньому функціонують системи, що в більшості випадків забезпечують його захист і сталість. Одна з них — нирки.

Яка роль нирок у життєдіяльності організму?

Нирки — це два бобоподібні «фільтри», завдання яких — звільняти організм від продуктів розпаду, токсинів, шлаків, мікробів. Протягом доби мільйон нефронів пропускає крізь себе понад 230 л крові, очищає її від шкідливих речовин і виводить їх із сечею. Так, щодня організм звільняється від 2,5 л зайвої рідини та небезпечних сполук.

До всього — нирки регулюють вміст хімічних елементів у крові, впливають на артеріальний тиск, беруть участь у кровотворенні.

Отже, коли робота нирок порушена — порушується робота всього організму. Тому ці природні «фільтри» потребують періодичного очищення, оздоровлення, а при захворюваннях — швидкого комплексного лікування.

трави для здоров’я нирок

Лікарські трави для профілактики хвороб нирок

Нирки очищують організм, але не володіють здатністю очищувати самі себе. Тому потрібно бути уважними до їхнього здоров’я і підтримувати його: пити достатньо рідини, вживати фрукти й овочі з сечогінним ефектом, уникати переохолодження, вести активний спосіб життя.

Ефективно й корисно для профілактики хвороб нирок — вживати лікарські рослини. Добре для цього підходить льон, брусниця й бузина.

Льон

Насіння льону нормалізує кровообіг та робить стінки судин еластичнішими — і в такий спосіб покращує функціональність нирок. Воно запобігає розвитку атеросклерозу й, відповідно, утворенню холестеринових бляшок в артеріях нирок.

Для профілактики достатньо 20–25 грамів насіння в день. Вживати його можна у вигляді відвару чи настою або ж готувати кашу, кисіль, додавати до салатів.

Льон для нирок

Брусниця

Листя брусниці знезаражує й запобігає розмноженню бактерій у нирках, а в період ремісії при нирковокам’яній хворобі — не допускає повторного утворення каменів.

Для профілактики приймають відвар з листя брусниці. Також можна пити морс з ягід, додавши трохи цукру, а ще краще — меду.

Брусниця для нирок

Бузина

Бузина омолоджує клітини організму, зміцнює й розширює судини. До того ж рослині притаманна антимікробна й сечогінна дія.

Завдяки таким властивостям бузина підвищує захисні сили нирок та їхню стійкість до інфекцій.

Для профілактики захворювань нирок вживають відвар квіток бузини. Корисною буде й заморожена заготовка — ягоди, перетерті з цукром.

Бузина для нирок

Якими народними засобами лікувати нирки?

Серед комплексу препаратів проти захворювань нирок спеціалісти призначають і лікарські рослини з діуретичними, антисептичними та протизапальними властивостями. Такі притаманні шипшині, мучниці, деревію, хвощу, березовим брунькам.

Як вони діють та при яких захворюваннях допомагають?

Шипшина

Проти захворювань нирок шипшину рекомендують завдяки її протизапальним, сечогінним і спазмолітичним властивостям. Рослина ефективно очищує нирки, виводить із них солі, сприяє розщепленню каменів.

Корені й плоди шипшини застосовують проти:

  • нирковокам’яної хвороби;
  • пієлонефриту;
  • атонії нирок;
  • запалення;
  • болю в нирках.

Шипшина для нирок

Хвощ

Користь хвоща для хворих нирок в тому, що рослина:

  • виводить з організму надлишок рідини;
  • покращує фільтрацію;
  • знезаражує;
  • знеболює;
  • запобігає повторному утворенню каменів.

Настої та відвари з хвоща показані при ниркових набряках і пієлонефриті.

Хвощ для нирок

Деревій

Деревій чинить м’який сечогінний ефект, у такий спосіб делікатно виводячи з нирок пісок і каміння. А завдяки вмісту холіну трава володіє сильною бактерицидною дією.

Для лікування нирок вживають водний настій або відвар деревію. До слова, якщо захворювання супроводжуються головним болем, трава допоможе його усунути.

Деревій від нирок

Мучниця

Цінність мучниці для нирок — у здатності підвищувати діурез — збільшувати вироблення сечі й стимулювати її виділення — та знезаражувати.

Для профілактики заварюють чай, а при хворобі краще пити більш концентрований напій — відвар із мучниці .

Мучниця для нирок

«Фітонефрол» — спеціальний збір проти хвороб нирок

 

Попри ефективність лікарських рослин, краще й результативніше вони впливають на організм у комплексі. Тому для лікування захворювань нирок поряд з монозасобами, все частіше лікарі рекомендують збори цілющих рослин. Спеціальний дієвий фітопрепарат для нирок — «Фітонефрол».

Ретельно підібрані компоненти «Фітонефролу» від компанії «Ліктрави» листя мучниці, квітки календули, плоди кропу, кореневища з коренями елеутерококу колючого, листя м’яти перцевої.

Фітозбір:

  • пагубно діє на збудників інфекції;
  • збільшує вироблення сечі;
  • забезпечує дренування сечовивідних шляхів;
  • знімає спазми, а значить біль;
  • усуває запалення.

Обов’язково врахуйте: перед вживанням лікарських рослин, навіть суто для профілактики, необхідно пройти обстеження й проконсультуватися з лікарем, аби уникнути ускладнень.

Дбайте про здоров’я: лікуйтеся вчасно та якісно!

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі