Полин для схуднення: як правильно застосовувати

Зайва вага — проблема багатьох людей. Хоча причини її бувають різними, в боротьбі з нею часто допомагають лікарські рослини. Полин гіркий для схуднення використовується дуже давно. Це той випадок, коли разом з непотрібними кілограмами можна позбавитися і від гельмінтів (та інших паразитів), і від хронічного холециститу. Також ця рослина поліпшує роботу травної та нервової систем.

Проте потрібно пам'ятати, що, окрім полину гіркого, існує ще близько 20 різновидів трави й у лікувальних цілях можна застосовувати не всі з них. Тому у випадку з полином краще відмовитися від самостійної заготівлі сировини, якщо, звичайно, ви не є професійним травником.

Оптимальний варіант — придбати висушену траву в аптеці. Інакше можна не лише не отримати бажаного ефекту, але й завдати шкоди здоров'ю.

трава полину для схуднення

На чому базується очищення організму полином

Застосування цієї рослини для схуднення допоможе тим, хто зацікавлений у повільному, але стабільному результаті з користю для здоров'я. Відразу потрібно взяти до уваги, що миттєвого результату від вживання полину не буде.

Очищення полином сприяє позбавленню від зайвої ваги завдяки тому, що ця рослина:

  • знищує паразитів;
  • виводить токсини;
  • поступово знижує апетит;
  • активізує роботу травної системи;
  • позбавляє від звички заїдати стреси.

В організмі практично всіх сучасних людей живуть паразити. Вони поглинають корисні речовини й виділяють токсини. Як результат, здоров'я стає слабким, людина намагається їсти корисні продукти, але лише більше набирає зайву вагу. Тому знищення паразитів — перший крок до очищення організму.

Особлива гіркота полину активізує роботу травної системи, запобігаючи процесам гниття. Цей гіркий смак поступово знижує апетит. Не менш важливо, що полин налагоджує роботу нервової системи, а це допомагає уникнути переїдання внаслідок стресу.

Як пити полин для схуднення

Використовувати рослину для схуднення можна в чистому вигляді. Курс лікування — тиждень. Суху траву потрібно змолоти в кавомолці. Три дні вживати по третині чайної ложки двічі на день; наступні чотири дні — п'яту частину чайної ложки двічі на добу.

Щоб зробити настій, 2 ч. ложки сухої подрібненої трави заливають 300 мл окропу, вкутують рушником і витримують 30 хвилин. Проціджену рідину п'ють по столовій ложці за 30 хвилин до прийому їжі тричі на добу.

Для схуднення цю рослину комбінують із пижмом і крушиною. Також полин добре поєднується з зернами льону.

Протипоказання й особливості застосування

 

Курс очищення організму цією рослиною повинен поєднуватися із вживанням великої кількості негазованої води. Випивати потрібно від 1,5 до 2 л кожного дня. Курс прийому не повинен перевищувати двох тижнів. За тривалого вживання можливі побічні ефекти, пов'язані з роботою нервової системи. З цієї ж причини заборонено перевищувати рекомендовані дози вживання. Після завершення лікування потрібна перерва не менше ніж на 30 днів.

Вагітним і жінкам, що годують грудьми, вживання препаратів, що містять полин, протипоказане. Також потрібно відмовитися від схуднення за допомогою цієї рослини при гастриті, ентероколіті, виразці шлунка або дванадцятипалої кишки, анемії, кровотечах. Можливі алергічні реакції.

 

Товари з цієї статті
Полину гіркого трава  75 г
0грн
Товари з цієї статті
Полину гіркого трава  75 г
0грн
Більше нові публікаціі