Народні засоби від зубного болю - 3 простих рецепти

Зубний біль - стан, у якому потрібна не тільки допомога фахівця, а й ефективні доступні засоби. Зняти неприємну симптоматику перед походом до лікаря допоможуть трави. Виражена протизапальна та знеболювальна дія є у трьох народних засобів - кореня лепехи, трави шавлії, кори дуба.

трави від зубного болю

Відвари від зубного болю з кореня лепехи

У лікувальних цілях використовують коріння лепехи. Рослина має антисептичний і легкий знеболювальний ефект, особливу роль у цьому відіграє наявність ефірних олій і дубильних речовин у підземній частині лепехи. За рахунок високого вмісту аскорбінової кислоти корінь лепехи позитивно впливає на здатність організму опиратися інфекціям. Комплексна дія дозволяє застосовувати коріння лепехи для зубів як місцевий знеболювальний та протизапальний засіб. Ранозагоювальні властивості рослини забезпечує пальмітинова кислота - речовина, яка прискорює процеси регенерації тканин.

Щоб приготувати аїр від зубного болю, потрібні:

Сировину заливають окропом і накривають кришкою, настоюють протягом 10-12 годин. Отриманим складом можна полоскати порожнину рота при запальних процесах кілька разів на день.

корінь лепехи від зубного болю

 

Трава шавлії в лікуванні зубного болю

У лікуванні зубів шавлія використовується як ефективний засіб для знищення патогенної мікрофлори. Листя шавлії має ранозагоювальну і в'язку дію, воно здатне зміцнювати епітеліальні клітини та знімати спазми. 

Шавлія допомагає усунути біль і неприємний запах з рота. Завдяки наявності сальвінію у рослинній сировині шавлія відзначається сильними антисептичними властивостями. Траву шавлії застосовують у лікуванні стоматиту й гінгівіту, а також інших запальних процесів порожнини рота.

Зняти неприємні відчуття дозволить настій трави рослини. Щоб приготувати шавлію від зубного болю, необхідно залити склянкою гарячої води 1 столову ложку сухої подрібненої трави. Склад настоюють протягом 20 хвилин, проціджують і застосовують для полоскання порожнини рота в теплому вигляді. Рекомендується затримувати настій безпосередньо біля хворого зуба. У профілактичних цілях розведеним водою складом можна обполіскувати рот.

шавлія від зубного болю

Кора дуба - корисні властивості для зубів

Склад кори дуба включає дубильні сполуки, катехіни, пентозани, пектини, вільну галлову й еллагову кислоти. Комплекс цих речовин забезпечує зв'язування патогенних мікроорганізмів і пригнічення їхнього поширення. Разом з цим кора дуба забезпечує кровоспинний і протизапальний ефект. Активні компоненти в її складі дозволяють усунути неприємний запах з рота. Застосування настоїв і відварів на основі кори дуба стимулює відновлення слизових оболонок і загоєння ран. Ці властивості дозволяють використовувати дубову кору в лікуванні захворювань ясен, а також при зубному болю.

Щоб приготувати настій дубової кори від зубного болю, знадобиться 20 грамів сухої подрібненої сировини. Приблизно 2 столові ложки сировини заливають 200 мл окропу і настоюють на водяній бані в емальованому посуді протягом 30 хвилин. Настій проціджують без охолодження і злегка розбавляють кип'яченою водою перед полосканням. Теплим відваром полощуть ротову порожнину по ½ склянки або по цілому стакану від 6 до 8 разів на день. З його допомогою можна не тільки зупинити запальний процес у роті, а й зміцнити ясна, що кровоточать. У якості профілактики використовують відвар кори дуба, розведений теплою водою, після чищення зубів.

кора дуба від зубного болю

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі