Чай зі стевією: рецепт корисного напою
Стевія — найвідоміший замінник цукру. Рослину активно використовують в Японії, але знайти її в наших аптеках не складно. Навіть солодощі стають корисними, якщо приготувати їх зі стевією. Вони рекомендовані при зайвій вазі, діабеті та різних порушеннях обміну речовин. Усе тому, що стевія містить стевіозиди, що не впливають на організм так, як цукор.
Натуральний підсолоджувач стевія — у 15 разів солодший, ніж цукор. Тому в страви його додають значно менше: замість столової ложки цукру знадобиться 3/4 ч. л. подрібненої сировини. Стевію використовують для випічки у вигляді порошку з листя (подрібнюють у кавомолці) або водного настою, який нескладно уварити та зробити сироп.
Стевія в рецептах дієтичної випічки, молочних коктейлів, желе, запіканок, компотів і чаїв знижує калорійність страв. Якщо не до душі трав'яний присмак, поєднуйте її з лимонною цедрою або медом.
- Подолання тяги до солодкого.
- Зменшення калорійності раціону.
- Налагодження обміну речовин.
- Зниження маси тіла.
- Прокип'ятити 5 хвилин.
- Настояти 10 годин у термосі.
- Додавати в чай чи інші напої замість цукру.