Розторопша: рецепт відвару

 

Розторопша має багатий склад. Вона містить смоли, ефірні олії, флавоноїди, білок, силімарин, слиз, жирні олії, вітаміни, лігнани, сапоніни, органічні кислоти. Рослина — відомий гепатопротектор, який забезпечує правильне виділення жовчі, позбавляє від зайвого холестерину. Застосовується в гастроентерології, кардіології, ендокринології, косметології. Розторопша допомагає при інтоксикаціях: показана при отруєннях, під час токсикозів при вагітності, поганій екології.

Існують різні способи заварювання плодів розторопші. Найчастіше це відвари та настої.

 

Властивості та переваги

 

  •  Поліпшення роботи печінки.
  •  Сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт.
  •  Антигістамінна дія.
  •  Позбавлення від токсинів.
  •  Нормалізація рівня холестерину.
  •  Зменшення ваги.
  •  Зміцнення серцево-судинної системи.

 

Як приймати препарат

Варити на невеликому вогні доти, доки половина обсягу не випарується.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі