Настій бузини при застуді

 

У різних частинах бузини чорної містяться корисні біологічно активні речовини, та найбільше їх є у квітках. Вони багаті на:

  •  рутин;
  •  холін;
  •  ефірні олії;
  •  вітамін С;
  •  органічні кислоти (яблучну, валеріанову тощо).

Такий хімічний склад надає суцвіттю бузини саме такі властивості, які необхідні для подолання симптомів застуди, передусім кашлю. Бузина:

  •  чинить протизапальну та знеболювальну дію;
  •  знищує віруси та бактерії;
  •  збільшує потовиділення, виводячи з організму токсини;
  •  сприяє розрідженню мокротиння та пришвидшує його відходження;
  •  насичує організм аскорбіновою кислотою, зміцнюючи імунітет.

Бузина — основа для приготування різних форм засобів, що застосовуються при застуді: крапель, полоскань, інгаляцій та настоїв для внутрішнього вживання. Для полегшення стану добре використовувати і відвар.

 

Властивості та переваги

 

  •  Поліпшення загального стану.
  •  Посилене виділення поту.
  •  Зниження температури.
  •  Відходження мокротиння.
  •  Зняття запалення.
  •  Зміцнення імунітету.

 

Як приймати препарат

 

  •  Висипте квітки бузини у сотейник або каструльку.
  •  Доведіть до кипіння воду й залийте нею рослинну сировину.
  •  Поставте ємність на киплячу водяну баню на 15 хвилин.
  •  Після цього засіб повинен настоятися не менше 45 хвилин.
  •  Процідіть суміш.

Є два способи вживання такого відвару при застуді:

  •  пити теплим по 100 мл за 15 хвилин до їди;
  •  розбавити півсклянки засобу окропом і пити як чай також до прийому їжі.

Вживати бузину необхідно не менше 3‒4 разів на день.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі