Календула для обличчя: усуне прищі та запалення

Прищі та запалення на шкірі з'являються не лише у підлітковому віці. У цього явища немало причин:

  • неправильний підбір засобів для догляду за шкірою;
  • незбалансоване харчування;
  • стреси;
  • гормональні дисбаланси;
  • звички (торкатися обличчя руками, спати обличчям у подушку й т. д.).

Звичайно, у боротьбі з висипами важливо знайти й усунути першопричину. Але це може стати довготривалим процесом, а прищі будуть і надалі докучати. Багато хто їх видавлює, що часто спричиняє занесення інфекції й утворення шрамів. Нерідко використовують косметичні лосьйони на основі спирту. Це викликає порушення ліпідного балансу шкіри та ще більші проблеми. Проте є прості й безпечні натуральні способи для боротьби з прищами. Наприклад, календула — протизапальний засіб, що забезпечує відмінний результат при зовнішньому застосуванні.

календула

Чим корисна календула проти прищів

Квіти цієї рослини чудово справляються з прищами, вуграми й іншими запаленнями, а також слідами від них. Календула допомагає й при таких проблемах:

  • пігментних плямах;
  • веснянках;
  • закупорених або розширених порах;
  • надлишковій жирності;
  • передчасному старінні.

У складі квіток календули багато ефірних масел і мінеральних речовин, а також кумаринів, каротиноїдів, флавоноїдів. Календула як протизапальний засіб оптимально підходить для власниць жирної та нормальної шкіри. Для сухої — її комбінують зі зволожувальними компонентами.

Як застосовувати календулу для обличчя

На основі календули легко приготувати такі косметичні засоби, як лід, лосьйон і маски.

Косметичний лід з календули

Лід використовують для очищення проблемної шкіри вранці. Замість умивань звичайною водою достатньо протерти обличчя кубиком льоду і промокнути паперовим рушничком. Щоб приготувати лід, роблять чай із календули, дають охолонути й заморожують. Для чаю знадобиться 1 ч. л. висушених квіток та 200 мл окропу. Можна робити косметичний лід, комбінуючи календулу з ромашкою, м'ятою, мелісою.

Лосьйон із календули

У якості лосьйону застосовують більш концентрований настій. Знадобиться 2 ч. л. квітів на 200 мл окропу. Настоювати 20 хвилин. Використовувати вранці й увечері: нанести небагато на ватний диск і протерти очищену шкіру. Зверніть увагу: через відсутність консервантів засіб не можна довго зберігати. Якщо лосьйон використовується регулярно, його потрібно готувати через день.

Косметична маска з календули

Найбільш поширений засіб — маски з календули від прищів та вугрів. До них додають різні інгредієнти, що посилюють протизапальну дію календули, а також зволожують та живлять шкіру, підвищують її тонус.

 

Для маски від прищів з омолоджувальним ефектом знадобиться по столовій ложці сухих квіток і подрібнених вівсяних пластівців. Суміш запарити невеликою кількістю окропу й дати охолонути. Наносити на обличчя на 15–20 хвилин двічі на тиждень.

Якщо шкіра суха, до ложки міцного відвару календули додають 1 ч. л. соку алое. Маску наносять на 15 хвилин. Якщо немає алергії, то 3 ст. л. міцного відвару календули змішують з 1 ст. л. меду. Таку маску не зовсім зручно наносити, тому краще змочити у розчині марлю й накладати її як компрес. Для шкіри із закупореними порами дуже добре підійде маска з настою календули і трьох ложок косметичної блакитної глини.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі