Розторопша: рецепт відвару
Захворювання печінки та жовчовивідних шляхів , Жовчокам’яна хвороба .

Розторопша має багатий склад. Вона містить смоли, ефірні олії, флавоноїди, білок, силімарин, слиз, жирні олії, вітаміни, лігнани, сапоніни, органічні кислоти. Рослина — відомий гепатопротектор, який забезпечує правильне виділення жовчі, позбавляє від зайвого холестерину. Застосовується в гастроентерології, кардіології, ендокринології, косметології. Розторопша допомагає при інтоксикаціях: показана при отруєннях, під час токсикозів при вагітності, поганій екології.
Існують різні способи заварювання плодів розторопші. Найчастіше це відвари та настої.
Інгредієнти
- Подрібнені плоди розторопші 30 г
- Вода500 мл
Спосіб приготування
- Варити на невеликому вогні доти, доки половина обсягу не випарується.
Ефект
- Поліпшення роботи печінки.
- Сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт.
- Антигістамінна дія.
- Позбавлення від токсинів.
- Нормалізація рівня холестерину.
- Зменшення ваги.
- Зміцнення серцево-судинної системи.
Дата публікації: 10.05.2017
Оновлено: 12.04.2021
Чай із шипшини при циститі у жінок