Розторопша: рецепт відвару

1028
рецепт настою з росторопші

Розторопша має багатий склад. Вона містить смоли, ефірні олії, флавоноїди, білок, силімарин, слиз, жирні олії, вітаміни, лігнани, сапоніни, органічні кислоти. Рослина — відомий гепатопротектор, який забезпечує правильне виділення жовчі, позбавляє від зайвого холестерину. Застосовується в гастроентерології, кардіології, ендокринології, косметології. Розторопша допомагає при інтоксикаціях: показана при отруєннях, під час токсикозів при вагітності, поганій екології.

Існують різні способи заварювання плодів розторопші. Найчастіше це відвари та настої.

Інгредієнти

  • Подрібнені плоди розторопші 30 г
  • Вода500 мл

Спосіб приготування

  • Варити на невеликому вогні доти, доки половина обсягу не випарується.

Ефект

  • Поліпшення роботи печінки.
  • Сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт.
  • Антигістамінна дія.
  • Позбавлення від токсинів.
  • Нормалізація рівня холестерину.
  • Зменшення ваги.
  • Зміцнення серцево-судинної системи.



Лікарські трави, потрібні для приготування
Ставтесь відповідально до власного здоров’я!

Поточний рейтинг: 4.15 з 5 Кількість голосів: 20

Згорнути

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.