Кріп при схудненні

Всі господині знають кріп як неймовірно смачну рослину, яка використовується для готування різних страв, щоб надати їм пряного і приємного смаку. Проте мало хто знає про його користь при схудненні, адже кріп багатий на безліч вітамінів і корисних мікроелементів, які надають лікувальний ефект на організм. Як же можна схуднути, використовуючи кріп, і що для цього потрібно?

Корисні властивості кропу

 

Багато дієтологів і фахівців у сфері харчування сходяться на тому, що кріп - неймовірно цінний і корисний продукт з величезною кількістю позитивних хімічних елементів. Його використовують для безлічі цілей, але в першу чергу кріп впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і метаболічні процеси в організмі. Це сприяє більш швидкому засвоєнню речовин і, відповідно, схудненню.

Щоб нормалізувати роботу травної системи, використовують і листя рослини (зелень), і насіння. Саме насіння є більш корисним, оскільки містить велику кількість вітаміну Е (для здоров'я шкіри), В (для нігтів і волосся) та аскорбінову кислоту (для імунітету). Крім того, в насінні є білки, жири і вуглеводи, які необхідні для правильної роботи організму.

Основний вплив насіння кропу на організм наступний:

  • виведення зайвої вологи з тканин і організму;
  • прискорення всмоктування жирів у кишечнику;
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • зниження набряклості.

Налагоджена система травлення є основою для зниження ваги і подальшого правильного набору. Саме насіння прискорює роботу всього шлунково-кишкового тракту, оскільки змушує організм підсилювати вироблення жовчі (в нормальних межах) і захищає шлунок від процесів гниття та застою їжі. Також кріп має позитивний вплив на роботу нирок, тому що прискорює сечогінний ефект і не дає солі накопичуватися в організмі.

кріп для схуднення

Вплив кропу і насіння рослини на організм

Є кілька помилкових думок з приводу кропу. Перша полягає в тому, що він має негативну калорійність (як селера). Це не так, хоча частина правди є у твердженні. Організм не витрачає сили на те, щоб засвоїти продукт, оскільки він перетравлюється дуже легко і швидко. До того ж насіння допомагає прискорити перетравлення іншої їжі. Відповідно, багато калорій він не приносить організму, але й особливо сил не витрачається на нього.

Ще існує теорія, що кріп - це жироспалювальний засіб, що теж неправда. У кропі є калорії, і вони все-таки засвоюються (хоча їх дуже мало), а також у складі є ефірні олії та інші компоненти, які теж нормально засвоюються. Багато речовин у складі кропу впливають на організм, змушуючи його працювати, але при цьому немає жодного компонента, який розщеплює жири.

Сам по собі кріп і насіння кропу повністю й абсолютно нешкідливі, але тільки за умови вживання продукту в розумних кількостях. Відвари з цієї рослини можна давати навіть немовлятам, щоб зняти здуття живота чи коліки. Кріп майже не має протипоказань.

Як же кріп впливає на організм, що змушує його схуднути? Він виводить сіль, шлаки, зайву рідину і токсини, а це, в свою чергу, сприяє зниженню ваги. Проте все залежить і від способу життя та правильного харчування, хоча при регулярному вживанні кропу негативні речовини не будуть накопичуватися далі.

При цьому треба пам'ятати, що для схуднення або іншого ефекту кріп потрібно вживати правильно. Наприклад, при надлишку кропу в раціоні може знижуватися тиск. Крім того, потрібно купувати для схуднення і регулярного вживання тільки той кріп, який вирощений спеціально для лікарських цілей. У звичайній рослині міститься велика кількість шкідливих токсинів, а в лікарському кропі вони відсутні.

Рецепти з кропом для схуднення

Кріп і насіння рослини використовують для приготування відвару, настоянок та в інших стравах.

Рецепт 1: кріп та солодка

Інгредієнти:

Спосіб приготування: потрібно взяти корінь солодки і насіння кропу зі співвідношенням 4:1, перемолоти їх (можна в ступці). Суміш потрібно ретельно перемішати, після чого додати одну столову ложку в склянку окропу. Засіб потрібно відварювати на водяній бані протягом півгодини, після чого перелити в кухоль і залишити до охолодження до кімнатної температури. Приймати відвар потрібно за півгодини до сніданку, обіду та вечері по третині склянки за раз, таким чином, протягом дня ви повинні випити всю склянку.

кріп та солодка для схуднення

Рецепт 2: настоянка з насіння кропу

Інгредієнти: 

  • 1 столова ложка насіння
  • 250 мл окропу

Спосіб приготування: насіння кропу необхідно перемолоти в ступці й залити гарячою водою. Накрийте засіб кришкою і залиште на 15 хвилин. Перед прийомом настоянку треба процідити і приймати по 100 мл за півгодини перед вживанням їжі.

настоянка з насіння кропу для схуднення

Кропова дієта - особливості харчування

Є система харчування, яка дозволяє досить швидко, з мінімальними зусиллями й бюджетно скинути до кількох кілограмів. Для цього потрібно дотримуватись основних правил:

  • їсти багато овочів, зокрема огірки, але у свіжому вигляді;
  • вживати фрукти, але не виноград або банани;
  • як гарнір можна їсти рис чи гречку;
  • сир допускається (можна змішувати з кропом);
  • комбінувати харчування з прийомом відвару.

Коли вирішуєте вийти з дієти, то рекомендовано робити це поступово. Спочатку додавати деякі інгредієнти в раціон, поступово переходячи на нормальний режим харчування, але все ж для збереження ефекту найкраще контролювати калорійність продуктів.

дієта з кропом

Крім того, рекомендовано перед активним вживанням настоянок або відварів з насінням кропу попередньо проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути негативних ефектів.

Не варто забувати, що прийом кропу і настоянок на ньому не буде мати моментальний ефект. Для того щоб помітити процеси схуднення, треба вживати засіб регулярно і поєднувати його з фізичними вправами.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі