Трава споришу при сечокам'яній хворобі

Спориш проти каменів у нирках — нетоксичний універсальний засіб, ефективність якого пов'язана, у першу чергу, з високим умістом кремнієвої кислоти. Завдяки впливу на кальцієві солі в конкрементах, вона сприяє значному зменшенню їхніх розмірів, дробленню та виведенню із сечею.

Окрім кремнієвої кислоти, спориш містить дубильні речовини, каротин, полісахаридний комплекс, мікроелементи. Ці корисні речовини забезпечують антимікробну, сечогінну, регенеруючу дію гірчака звичайного (так ще називають спориш). У зв'язку з цим доцільно використовувати спориш у лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту, сечовидільної системи, а також при проблемах зі шкірою. Але найчастіше, говорячи про траву споришу та її застосування, мають на увазі використання засобів на її основі для позбавлення від ниркових конкрементів.

спориш при сечокам'яній хворобі

Трава споришу: показання до застосування та способи вживання

Спориш вирізняється широким спектром дії та мінімумом протипоказань. При сечокам'яній хворобі його варто вживати:

  • для зменшення розмірів конкрементів, подрібнення та м'якого виведення їх із нирок;
  • для відновлення після видалення каменів;
  • з метою запобігання загостренням і виникненню нових утворень.

 

Трава споришу, сечогінні властивості якої обумовлені наявністю у ній дубильних речовин та флавоноїдів, ефективна й у випадку захворювань нирок запального характеру. Будучи діуретиком, вона покращує роботу органів.

Як і інші трави для нирок, спориш допомагає при систематичному лікуванні: тільки в цьому випадку він забезпечить результат. Курс прийому може бути тривалим, оскільки рослина не токсична. З висушеної сировини готують відвари, настої для вживання всередину і додавання у ванну. Головне, щоб засоби були свіжими, тому що цілющі властивості зберігаються не довше 24 годин.

Для отримання настою необхідно висипати чайну ложку сухої трави у склянку окропу та залишити на півгодини. Відвар можна готувати з такими ж пропорціями, але при цьому трішки проваривши суміш на водяній бані. Вживати всередину засоби на основі споришу необхідно до їди два або три рази на день.

Трава споришу при сечокам'яній хворобі може застосовуватися не лише самостійно, а й у поєднанні з іншими рослинами, які сприятливо впливають на стан сечовидільної системи. Це можуть бути, наприклад, квасолеві стулки, перстач гусячий, мучниця.

Спориш при каменях у нирках: протипоказання

Хоч гірчак звичайний добре переноситься організмом, є окремі випадки, коли від лікування з його допомогою краще відмовитися.

При тромбофлебіті та варикозній хворобі застосування рослини треба обмежити, оскільки її компоненти впливають на згортання крові.

Обережність необхідна і при порушеннях у роботі серця.

Можлива алергічна реакція, індивідуальна непереносність. Тому необхідно спостерігати за станом після першого прийому.

Не варто застосовувати спориш вагітним.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі