Шишки вільхи при діареї: ефективність та особливості застосування

 

 

вільха від діареї

Від діареї ніхто не застрахований. Вона може виникнути не тільки через несвіжі продукти, а й у результаті прийому лікарських препаратів, через віруси, бактерії, неправильне поєднання страв, стрес та інші фактори. Якщо розлад травлення не спровокований серйозним захворюванням, то рано чи пізно він мине самостійно. Та все ж більшість людей старається лікувати пронос одразу ось із яких причин:

  • по-перше, виникає серйозний ризик зневоднення, особливо у дітей і людей старшого віку;
  • по-друге, з організму вимиваються важливі речовини, настає знесилення;
  • по-третє, на час розладу доводиться залишатися вдома.

Медикаментозні препарати нерідко мають побічні ефекти. Тому багато хто надає перевагу перевіреним натуральним засобам, доповнюючи їх рясним питтям та дієтою. Наприклад, представники народної та офіційної медицини рекомендують при діареї вільхові шишки.

Шишки вільхи від проносу: користь природного засобу

Вільха — рослина, у якої цілющі властивості мають листя, шишки і кора. Шишками у народі назвали супліддя вільхи, які мають продовгувату форму. Щоб ефективність ліків, приготовлених із шишок вільхи, була максимальною, потрібно дотримуватися усіх правил їхнього збору та заготівлі, які відбуваються восени та взимку, коли на дереві вже немає листя. До складу суплідь входять танін, глікозид гіперозит, галова кислота, кумарини, жирна олія.

Шишки вільхи від проносу використовують завдяки комплексу таких дій:

  • в'яжучої;
  • дезінфікуючої;
  • кровоспинної (важливо, якщо у калі є вкраплення крові);
  • загоювальної;
  • протигнильної та протибродильної.

З допомогою суплідь вільхи з діареєю можна впоратися легко і швидко, не допускаючи розвитку її негативних наслідків. Адже, як відомо, токсини встигають вийти з організму за 1–2 випорожнення, і далі допоможуть натуральні засоби. Важливо, що вільху можна застосовувати і при хронічних проносах.

Як правильно лікуватися шишками вільхи

Для лікування проносу із шишок вільхи готують відвари. Якщо робити ліки для дорослих, знадобиться 50 г шишок і літр окропу. Проварити на несильному вогні 15 хвилин, настояти 40 хвилин, процідити. Вживають по столовій ложці до 4 разів на добу.

 

Для дітей до 12 років підійде такий рецепт: 4 г суплідь залити 250 мл окропу і проварити на несильному вогні 15 хвилин, настоювати не більше півгодини, процідити. Давати дитині тричі на добу по 50–60 мл.

Вільху при діареї можна комбінувати з іншими рослинами. Наприклад, для лікувального чаю змішують одну частину кореневища змійовика і дві частини вільхових шишок. Також можна взяти по столовій ложці суплідь вільхи і трави калгану, залити 0,5 л окропу і потримати на вогні півгодини.

Вільха не вважається отруйною рослиною, тому протипоказань до застосування її суплідь мало. Важливо пам'ятати, що лікування діареї з її допомогою ніколи не проводять вагітним. Також обережно до її прийому варто поставитись алергікам.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі