Лікування демодекозу народними засобами

Демодекоз - це захворювання, причиною якого є кліщ демодекс. Особливості кліща в тому, що він умовно патогенний і є на шкірі майже у кожної людини, хоча при нормальному розвитку і стабільному здоров'ї він майже непомітний, не завдає ніякої шкоди і не доставляє незручностей.

Проте якщо є якісь захворювання шкіри, сальні залози неправильно виконують свою роботу або з'являється дисбаланс, то кліщі починають активну діяльність на поверхні шкіри і швидко розмножуються. Це викликає активну стадію демодекозу, яка вимагає активного і швидкого лікування. Найоптимальнішим варіантом вважають використання народних засобів, але за умови, що вони правильно підібрані та будуть застосовуватися відповідно до рекомендацій.

Народні засоби для лікування демодекозу

Хоча сьогодні є медикаментозні засоби для усунення демодекозу, але більш безпечними й екологічно чистими є народні природні компоненти. У більшості випадків рослини і трави відрізняються більшою користю, не приносять шкоди організму. Хоча слід пам'ятати, що у деяких людей є непереносимість або надмірна чутливість до певних рослин, тому попередньо краще випробувати їх на невеликій ділянці шкіри.

Крім того, при виборі народних засобів і рослин краще орієнтуватися на спеціалізовані трави від перевірених компаній. Складність у тому, що якщо використовувати домашні рослини або трави, куплені на ринку, то вони можуть вирощуватися за несприятливих умов - поглинати токсини, бруд із повітря, води або ґрунту. Спеціальні ж рослини вирощуються в натуральних умовах, повністю безпечні та без шкідливих хімічних речовин.

лікування демодекозу травами

Кращі народні рецепти для лікування демодекозу

Народні натуральні засоби, які використовуються для боротьби з демодекозом, можна розділити на настої та відвари, а також олії. Найпростішими і вигідними вважаються відвари з різних рослин.

 

Відвар календули

Відваріть у літрі рідини дві столові ложки сухої календули. ЇЇ настоюють кілька годин, після чого промокають марлею і роблять компреси на ураженій ділянці.

Вона відмінно знімає свербіж, справляється з почервоніння і неприємними відчуттями, а також допомагає повернути шкіру до нормального стану. Ще однією перевагою календули є те, що вона не викликає алергій (або викликає їх дуже рідко).

Відвар календули від демодекозу

Відвар ромашки

Щоб захистити шкіру від демодекозу, можна робити відвар із ромашки, яким просочують марлю і накладають її на уражену шкіру. Крім того, ромашка має живильний ефект, зволожує шкіру, робить її більш здоровою, а також заспокоює і допомагає позбутися стресу.

Відвар ромашки від демодекозу

Відвар шавлії

Відвари з шавлії готуються так само, як і інші - кілька ложок сухої рослини відварюють у воді, залишають томитися на кілька хвилин на слабкому вогні, після чого ніч настоюють. Перед використанням треба промокнути рідину в марлі й залишити на шкірі з демодекозом.

Шавлія також знімає інші запалення завдяки вигідній комбінації вітамінно-мінеральних речовин у складі та біологічно активних компонентів. Вітаміни й інші компоненти відмінно живлять шкіру, насичують її корисними речовинами.

Відвар шавлії від демодекозу

Відвар полину

Полин є одним з найефективніших натуральних засобів, які захищають шкіру від демодекозу. Відвар на основі полину приймають з обережністю, але він відрізняється користю і вигідним впливом на шкіру.

На основі полину роблять відвар, який треба приймати протягом 3 днів. Краще дозування:

Інгредієнти:

  • 100 мл на годину в перший день;
  • у другий день треба приймати по 100 мл кожні дві години;
  • а на третій день - 100 мл кожні три години.

Складність у тому, що ця схема може бути надмірною, тому рекомендовано попередньо проконсультуватися з лікарем або починати з більш м'якого дозування. Можна приймати по 100 мл раз на день протягом шести днів, але при відсутності результатів кількість прийомів можна збільшити. Крім того, краще не комбінувати засіб з іншими речовинами або препаратами.

Рецепт відвару досить простий.

Інгредієнти:

  • Полин - дві столові ложки

Спосіб приготування: подрібнений полин змішують з літром окропу і залишають на водяній бані на 10-15 хвилин, постійно перемішуючи. Суміш треба залишити на кілька годин, укривши рушником або пледом. Найкраще готувати відвар щодня.

Крім того, засіб використовують для того, щоб витирати обличчя або шкіру за допомогою ватного тампона. Найкраще робити це вранці та ввечері.

Відвар полину від демодекозу

Для ефективного лікування демодекозу народними засобами необхідно правильно підібрати лікування, враховувати його комбінацію з іншими препаратами і ретельно стежити за реакцією організму.
Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі