Лікування аритмії травами

Аритмія - захворювання, яке характеризується збоями серцевого ритму. Викликати його можуть малорухливий спосіб життя, надмірна вага, часті стреси, захоплення солоною, смаженою їжею, а також алкоголем. Появі аритмії сприяють порушення роботи ендокринної системи - захворювання щитовидної залози, цукровий діабет. Збої серцевого ритму часто відчутні. Швидкі скорочення серця чергуються із завмираннями. Залежно від типу порушень роботи серця розрізняють брадикардію - зниження ударів до 40 за хвилину, і тахікардію - збільшення кількості ударів до 150 за хвилину. 

Якщо у вас відзначаються подібні симптоми, це привід негайно звернутися за допомогою до лікаря. Тільки після діагностики захворювання ви можете отримати індивідуальну схему лікування захворювання. Разом з препаратами, що нормалізують серцевий ритм, практикується лікування аритмії травами. Висока ефективність відзначається у препаратів шипшини, меліси, глоду і календули. 

лікування аритмії травами

Шипшина - користь і варіанти приготування засобів від аритмії

Користь шипшини для серцево-судинної системи пояснюється наявністю у її складі фітонцидів, каротину, органічних кислот, вітамінів і мінералів. Основні властивості рослини - здатність очищати судини, запобігати атеросклерозу, знижувати артеріальний тиск, заспокоювати нервову систему. 

Плоди шипшини використовуються в лікуванні миготливої аритмії, оскільки допомагають нормалізувати кровообіг і стабілізувати серцевий ритм. Разом з перерахованими властивостями шипшина позитивно впливає на захисні сили організму - зміцнює імунітет. Існує кілька варіантів приготування препаратів для лікування аритмії з шипшини:

  • Спосіб 1. Для відвару зі свіжих плодів шипшини необхідно взяти 1 столову ложку сировини. Ягоди рослини промивають і очищають від насіння. Потім їх заливають 500 мл окропу і тримають на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Після того як відвар охолоне, його необхідно зцідити. В рідині потрібно розчинити 1 столову ложку меду. Отриманий відвар п'ють по половині склянки за 30 хвилин до їди. Приймати засіб можна двічі на день перед сніданком і вечерею.
  • Спосіб 2. Приготувати настій від аритмії на шипшині можна в комплексі з глодом - їх беруть у пропорції 1:1. Щоб отримати ліки, необхідно покласти в термос плоди глоду в кількості 1 столової ложки і залити їх двома склянками окропу. Після того як плоди настояться протягом 1 години, до них додають ложку ягід шипшини. Настій витримують якийсь час і охолоджують, п'ють невеликими порціями протягом дня. Лікарський засіб підходить для лікування миготливої аритмії.

Застосовувати лікувальні властивості з шипшини небезпечно тим людям, у кого є порушення кровообігу, тромбофлебіт, схильність до закрепів. 

шипшиниа від аритмії

Корисні властивості меліси

Цінні властивості меліси для серця забезпечуються завдяки її складу, до якого увійшли розмаринова кислота, ефірна олія, аскорбінова кислота, гіркоти, смоли, дубильні речовини, слиз, вітаміни та мінерали. Компоненти в стеблах і листках меліси мають бактеріостатичний, седативний, противірусний ефект. Активні речовини рослини дозволяють зняти спазми судин і заспокоїти нервову систему. 

Для лікування аритмії мелісою потрібна суха сировина. Для відвару знадобиться 1 столова ложка подрібненого листя меліси, яку необхідно залити 500 мл окропу і залишити настоюватися не менше години. Потім настій проціджують за допомогою сита або марлі, а отриманий лікарський засіб п'ють 3 рази на день по 170 мл.

меліса від аритмії

 

Як глід впливає на серцево-судинну систему

Плоди глоду покращують кровопостачання коронарних судин серця. Вживаючи засоби на основі ягід рослини, можна знизити збудливість серцевих м'язів і стабілізувати тиск. 

Глоду плоди допомагають зняти спазми і надають заспокійливу дію на нервову систему. Щоб приготувати настій з них, необхідно залити 4 столові ложки глоду 500 мл окропу.

Настоювати плоди рослини варто в термосі протягом 6-8 годин. Вживають настій перед їдою по ¼ склянки. Для лікування аритмії приймають лікувальний чай з плодів глоду. Підготувати його можна з 20 ягід рослини, які заливають окропом і настоюють у термосі не менше 8 годин. Пити засіб можна замість звичайного чорного і зеленого чаю.

Календула в лікуванні аритмії

Завдяки квіткам календули можна знизити тиск і зняти спазми гладкої мускулатури. Щоб приготувати настій від аритмії, потрібно взяти 1 столову ложку квіток календули і залити їх 500 мл окропу. Ємність накривають рушником. 

Настоювати квітки календули потрібно протягом 2 годин, після чого їх проціджують і п'ють по 100 мл за 20 хвилин до їди. Вживати лікарський засіб можна не більше 2 разів на день, курс може тривати не більше 2 тижнів.

календула від аритмії

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі