Ламінарія для схуднення: рецепти для внутрішнього й зовнішнього застосування

У прагненні схуднути — не всі засоби хороші. Лікарі радять не забувати, що при позбавленні від зайвих кілограмів важливо зберегти здоров'я. Тому рекомендують використовувати безпечні натуральні засоби, основною метою яких є поліпшення обміну речовин та очищення організму. До таких відноситься ламінарія — рід морських водоростей, що ростуть на глибині 5‒40 м.

Напевно, ламінарія як джерело йоду відома кожному. Але профілактика йододефіциту — не єдина корисна властивість цієї рослини. Окрім йоду, в її складі є такі корисні речовини:

  • фосфор;
  • залізо;
  • азот;
  • магній;
  • вітаміни;
  • цинк;
  • фруктоза;
  • рослинний білок.

Як діє ламінарія при схудненні

Йод, який міститься у водоростях, регулює обмін речовин і чинить на організм тонізуючу дію. Тому їжа перетравлюється швидше, а калорії витрачаються більш інтенсивно. Ще одна важлива функція слані ламінарії для схуднення — насичення організму необхідними мікроелементами та вітамінами. Вживати слані необхідно і спортсменам, оскільки вітаміни у поєднанні з рослинним білком підвищують витривалість.

Ці водорості — низькокалорійний продукт, при цьому вони створюють відчуття ситості надовго, заповнюючи місце в шлунку. Застосовуючи сухі слані, можна провести м'яке очищення кишечника ламінарією. Також, завдяки спеціальним частинкам, що вбирають токсини, вдається звільнити весь організм від накопичених роками шкідливих речовин. Все це сприяє не лише зниженню маси тіла, але й оздоровленню.

Як вживати ламінарію, щоб схуднути

 

Морська капуста росте в басейнах Тихого й Північно-Льодовитого океанів, тому знайти її в магазинах у свіжому вигляді без добавок важко. Дієтологи не радять охочим схуднути вживати консервовану ламінарію. Купуючи її в готовому вигляді, важливо знати, що в її складі немає речовин, що посилюють смак, та інших шкідливих компонентів. Відмінний варіант — сухі слані, що продаються в аптеці, оскільки вони не містять нічого, окрім морської капусти.

Висушену ламінарію можна вживати в чистому вигляді, попередньо подрібнивши, а можна додавати її в їжу, наприклад, заправляти салати.

Ефективний рецепт для очищення кишечника такий:

  • 3 ст. л. сухої сировини залити літром окропу.
  • Залишити настоюватися на ніч.
  • Вранці злити воду, що не ввібралась.
  • Вжити слані вранці як сніданок.
  • Повторювати протягом трьох днів.

Вживання морської капусти йде на користь практично всім. Відмовитися від неї потрібно при кропив'янці, геморагічній хворобі, туберкульозі, алергії на йод. При вагітності вживати тільки в невеликих кількостях. При безперервному застосуванні у великих дозах можливий фурункульоз.

Зовнішнє застосування сухої ламінарії

Аптечні слані використовують і зовні. При схудненні вони допомагають боротися з целюлітом, підвищують пружність шкіри, вирішують проблеми в'ялої шкіри при позбавленні від жирових відкладень. Їх використовують для обгортання, готують різні скраби.

Щоб зробити обгортання, потрібно 2 ст. л. подрібненої ламінарії залити теплою водою на 15 хв. Мед підігріти на пару, додати жовток, 20 крапель камфорної і 10 крапель цитрусової олії та розмочені водорості. Наносити на проблемні зони, зверху можна накривати плівкою.

Для приготування скрабу потрібно близько 3 ст. л. подрібнених сланей змішати с 0,5 чашки лляної олії. Підігріти у мікрохвильовці, додати морську сіль для густоти й кілька крапель ефірної олії на свій смак.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі