Кукурудзяні приймочки для схуднення

Кукурудзяними приймочками називаються волокна, що нагадують волосся, яке росте навколо кукурудзяного стовпчика з зернами. Кукурудза — рослина, в якій цінується все. Зерна — складова харчового раціону, стебла і листя використовуються для комбікормів, але найцінніше — це кукурудзяні приймочки.

Кукурудзяні приймочки для схуднення

У чому цінність кукурудзяних приймочок?

Саме в цих тонких волокнах міститься багатство, яким змогла наділити рослину природа:

  • вітамін К, РР, В2, каротин, аскорбінова, пантотенова й інші органічні кислоти;
  • жирні олії, смоли, камідь;
  • алкалоїди;
  • цукри.

Усі ці складові мають широкий спектр лікарських властивостей і застосовуються при різних захворюваннях. Можна виділити основні властивості кукурудзяних приймочок:

  • кровоспинна (вітамін К підвищує вміст протромбіну в крові, який забезпечує згортання крові; вітаміни РР і С сприяють зміцненню стінки судин);
  • жовчогінна (збільшують секрецію жовчі, зменшують її в'язкість, знижують вміст білірубіну);
  • сечогінна (збільшують на 150‒160% відтік сечі, виводять із сечею урати, оксалати, фосфати);
  • гіпоглікемічна (знижують рівень вмісту цукру в крові);
  • протинабрякова (шляхом збільшення діурезу прискорюється виведення рідини з організму).

Як застосовувати приймочки кукурудзи для схуднення?

На додаток до основних властивостей, якими володіють кукурудзяні приймочки, потрібно назвати ще одну — здатність знижувати апетит. Ця властивість успішно використовується при схудненні. Зменшення раціону — один з основних кроків при схудненні. У поєднанні з сечогінним ефектом кукурудзяних приймочок можна істотно знизити вагу шляхом виведення шлаків з організму разом із надлишковою рідиною. Завдяки жовчогінному ефекту прийом кукурудзяних приймочок сприятиме нормальному травленню, а при зменшеному раціоні — це допоможе досягти балансу в кількості одержуваних і засвоюваних поживних речовин. Для схуднення рекомендується використовувати настій кукурудзяних приймочок.

  1. Крок. Взяти 1 десертну ложку кукурудзяних приймочок і залити 200 мл окропу.
  2. Крок. Настояти на водяній бані 15 хвилин.
  3. Крок. Охолодити протягом 45 хвилин. Процідити й довести об'єм кип'яченою водою до 200 мл.
  4. Крок. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Як правильно вибрати кукурудзяні приймочки?

Кукурудзяні приймочки — доступна сировина, яку можна зібрати на городі в селі, висушити й використовувати для приготування настоїв. Але краще купити вже готову сировину в аптеці від виробника «Ліктрави». Це убезпечить вас від сировини, зібраної на полях, оброблених хімікатами, або сировини, що містить шкідників. «Ліктрави» дуже ретельно проводять діагностику на вміст шкідливих компонентів і досліджують сировину на вміст діючих речовин. Тому, заради безпеки та ефективності, краще купити кукурудзяні приймочки в аптеці.

Протипоказання до застосування кукурудзяних приймочок

 

Застосовувати кукурудзяні приймочки для схуднення можна тривалий період — від 1 тижня до 2 місяців. Але існують захворювання, при яких сечогінний ефект кукурудзяних приймочок може спровокувати рецидив. Тому не рекомендується застосовувати кукурудзяні приймочки при варикозному розширенні вен, тромбофлебіті й підвищеному згортанні крові. Також обережно потрібно приймати кукурудзяні приймочки людям, у яких є великі камені в жовчних протоках і нирках. Не рекомендується застосовувати під час місячних, при вагітності й годуванні груддю.
В інших випадках позитивний вплив кукурудзяних приймочок сприятиме очищенню організму й нормалізації ваги.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі