Настоянка калгану: карпатський рецепт

 

Калган як лікарський засіб відомий з давніх-давен, навіть більше, про нього складені легенди. В Україні він росте у високогір’ї Карпат і за особливі властивості отримав назву карпатського женьшеню. У давні часи його називали «могущником». У медицині застосовується корінь рослини. Завдяки ефірним оліям у неї пряний, злегка гіркуватий аромат.

Це універсальний натуральний засіб, що корисний для прийому всередину, для травного тракту та системи кровотворення, і для використання зовні, для порожнини рота. Допомагає при метеоризмі, кровотечах, зокрема маточних, захворюваннях ясен. Здавна застосовується для загального зміцнення.

Рецептів настоянок калгану багато, але місцеве населення Карпат готує її так, як це робили пращури.

 

Властивості та переваги

 

  • Протизапальний.
  • Кровоспинний.
  • В’яжучий.
  • Посилення потенції.

 

Як приймати препарат

 

  • Корінь залити.
  • Поставити в темне прохолодне місце приблизно на 30–40 днів.
  • Іноді потрібно перемішувати.
  • Засіб готовий, коли набуде кольору чайної заварки.
  • Вживати по 25 крапель 1–3 рази на день протягом 25–30 днів.

Після перерви на 10 днів курс можна повторювати.

Протипоказання: непереносимість компонентів засобу, гіпертонія, підвищене тромбоутворення. Під час прийому потрібно стежити за самопочуттям, неприпустимо вживати настоянку неконтрольовано, перевищувати дозування, оскільки калган містить багато дубильних речовин.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі