Як лікувати коксартроз народними засобами?

Коксартроз є досить поширеним захворюванням, особливо серед людей у віці. Це пошкодження тазостегнового суглоба, при якому ушкоджуються процеси обміну в хрящах, а це призводить до його руйнування. Пацієнти поступово починають відчувати дискомфорт, біль, а через якийсь час без правильного лікування стає складно ходити. Дуже важливо вчасно розпочинати лікування, щоб зупинити розвиток захворювання. І тут допоможуть народні засоби – трави та рослини, які позитивно впливають на здоров'я, виконують профілактику та оздоровлення.

Що таке коксартроз, які симптоми хвороби?

Коксартрозом називають деформуюче хронічне захворювання, артроз тазостегнового суглоба, який викликає дистрофічну зміну тканин і вражає хрящі.

Суть цього захворювання в тому, що уражається хрящ, що викликає запалення. Далі настає патологічна видозміна кісткової тканини. Складність у тому, що при коксартрозі всі зміни відбуваються локально, але за відсутності лікування можуть пошкоджуватися інші суглобові з’єднання.

Перші ознаки коксартрозу - це досить сильний регулярний і постійний біль, а також видима деформація тазостегнового суглоба. Якщо виявляються ці симптоми, найближчим часом розвивається порушення рухливості, проблеми з нормальною ходьбою.

Дуже велика схильність до захворювання у людей похилого віку (найчастіше жінок), але велику роль також відіграє спадковість, велика вага тіла, травма або пошкодження тазостегнового суглоба.

Існують три стадії захворювання:

  1. Спочатку немає жодних морфологічних змін, але з'являються труднощі у функціональній спроможності. Є невеликий тимчасовий біль при сильних навантаженнях або бігу, але після відпочинку біль поступово зменшується.
  2. Кістка починає деформуватися, погіршується рух, біль з'являється все частіше і рідше проходить при відпочинку.
  3. Постійно болить суглоб, з'являється хронічний больовий синдром, важко ходити без тростини. Пацієнт починає свідомо зменшувати біль при ходьбі, тому нахиляє тіло вперед, що дає додаткове навантаження на інші системи. На суглобах розпочинаються розростання.

Основними симптомами артрозу є скутість у рухах, болі та неприємні відчуття, які особливо сильно виявляються при тривалій ходьбі.

За відсутності лікування коксартроз стає дуже серйозною проблемою - він призводить до повного руйнування тазостегнового суглоба, що викликає нерухомість або неприродну рухливість, порушується робота ніг.

Лікування займає тривалий час, що більше залежить від стадії, на якій був поставлений діагноз. Наголос робиться на тому, щоб відновити структуру та роботу хряща. Призначається протизапальна терапія, використовуються препарати хондроїтину, глюкозаміну, щоб надати суглобу та хрящу додаткове живлення, а також показана спеціальна фізіотерапія. У домашніх умовах пацієнт може використовувати засоби народної медицини – трави та рослини. Велику роль відіграє також правильне харчування та помірні фізичні навантаження.

лікування коксартрозу травами

Лікування коксартрозу народними засобами

 

Відвар із трав

Інгредієнти:

  • календула – 1 ч. ложка;
  • плоди ялівцю – 1 ч. ложка;
  • кора жостеру - 1 ч. ложка;
  • бузина – 1 ч. ложка;
  • кропива – 1 ч. ложка;
  • трава хвоща польового – 1 ч. ложка;
  • кора верби – 1 ч. ложка;
  • листя берези – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

Всі рослини треба взяти порівну, ретельно змішати. Взяти дві столові ложки готової суміші на 1 літр окропу. Залишити відвар у термосі (або банці, яку обмотати шарфом) на ніч настоюватися. Пити по половині склянки кілька разів на день протягом 3 місяців.

Відвар із трав від коксартрозу

Відвар із лепехи

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Треба взяти трави і трохи плодів глоду, ретельно перемішати, після чого взяти дві столові ложки суміші й залити літром окропу. Залишити в термосі на ніч настоюватися. Пити по половині склянки кілька разів на день протягом 3 місяців.

Відвар із лепехи від коксартрозу

Мазь із хмелю

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Взяти кожної рослини по дві столові ложки, перемішати з 50 г вершкового масла для приготування мазі. Ретельно розтерти олію та залишити трохи настоятися. Суміш потрібно нанести на чисту тканину або паперові рушники, додати до суглоба. Зверху необхідно накрити поліетиленом чи шарфом, щоб трохи прогріти місце. Тримати мазь протягом години.

Мазь із хмелю від коксартрозу

Коксартроз – це захворювання, яке завдає серйозної шкоди, досить швидко прогресує, але піддається лікуванню та профілактиці. Важливо регулярно відвідувати лікаря, особливо якщо відчуваються болі або неприємні відчуття, стежити за здоров'ям, дотримуватися правильного харчування та помірних фізичних навантажень.
Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі