Папіломи: що це, причини і симптоми, як лікувати народними засобами

Папіломи - це вірус, який на сьогодні налічує близько 70 видів і є одним з найпоширеніших у світі. Він є майже у 70% людства і приймає ті чи інші форми, тому іноді дуже складно відрізнити його від інших захворювань і точно поставити діагноз. Давайте з’ясовувати, що таке ВПЛ і які є методи лікування папіломи народними засобами.

Що таке папіломи і як вони виникають?

Папілома - це ураження шкіри, шкірного покриву і в окремих випадках - слизових людини, яке виникає через вірус папіломи людини. Вона проявляється у вигляді невеликих сосочкових виростів, які можуть бути по всьому тілу і в самих різних місцях. Вони доброякісні, хоча деякі типи вірусу можуть викликати онкологічні ускладнення.

Складність діагностування та у цілому небезпека ВПЛ у тому, що він може знаходитися в організмі й роками ніяк не проявлятися. Проте вважається, що є кілька причин, через які може виникати вірус:

  1. Після різних видів захворювань ШКТ, особливо хронічних.
  2. Як наслідок тривалого прийому різних ліків, які послаблюють імунітет і мають сильний ефект на організм.
  3. Як ускладнення після грипу або іншої інфекції в організмі.
  4. Після сильного стресу, депресії та інших негативних потрясінь.
  5. Незахищений статевий контакт з носієм вірусу.

По суті, вірус проявляє себе як порушення нормальної роботи організму та у вигляді реакції на різні захворювання.

Будь-яка дія, яка послаблює імунітет, може стати причиною захворювання ВПЛ. Його можна отримати у різних громадських місцях, але частіше за все вірус потрапляє в організм там, де досить висока вологість - у душових спортзалів, в лазні чи сауні, на пляжі.

Найбільша небезпека вірусу в тому, що він може переродитися в інші форми захворювання або ж викликати порушення в роботі різних систем організму. Особливо це стосується генітальних папілом, які передаються статевим шляхом.

лікування папілом травами

Лікування папілом у домашніх умовах

Якщо ви побачили на тілі папіломи, то можна не панікувати й не переживати, тому що вони піддаються лікуванню. Відмінність цього вірусу в тому, що він комплексно вражає організм, тому вилікуватися буде досить складно і робити це треба поступово.

Дерматолог може провести ряд аналізів і точно поставити діагноз. Після цього зазвичай призначається медикаментозне лікування, яке залежно від безлічі факторів певним чином впливає на папілому.

Один з найпопулярніших методів лікування папілом - народними засобами. Для багатьох пацієнтів це більш зручний спосіб, тому що він є натуральним, тут використовуються різні трави і компоненти, які позитивно впливають на організм.

Для лікування використовуються різні трави і рослини, які готуються і можуть прийматися всередину або наноситися зовні. Приймають в основному засіб для заспокоєння, зняття стресу і особливо - зміцнення імунітету, щоб запобігти подальшому поширенню або повторному виникненню. Крім того, використовуються зовнішні засоби, націлені на те, щоб усунути бородавки і зовнішні неприємні прояви. В основному це щадні методи, адже видалення папілом - досить болюча і неприємна процедура, яку категорично не можна проводити вдома, тому використовуються безпечні способи впливу. Бородавки поступово відсихають і відпадають самі після прийому певних засобів домашньої медицини.

Рецепти народної медицини для лікування папіломи

 

Відвар

Інгредієнти:

Спосіб приготування: змішати всі компоненти в піалі й подрібнити, відміряти три великі столові ложки трав і засипати в теплу воду (5 склянок води). Нагріти до кипіння, кілька хвилин потримати на невеликому вогні й проварити. Після цього треба залишити відвар на кілька годин у теплому місці.

Процідіть відвар. Приймати треба по три столові ложки кілька разів на день за годину перед їдою. Якщо смак вийшов дуже насиченим, то можна додати трохи чистої води.

Тривалість курсу лікування становить близько 10 днів.

трав'яний відвар від папілом

Настоянка

Інгредієнти:

  • сушений чистотіл - 5 столових ложок;
  • картопляні паростки - 3 невеликі пучки;
  • молоді гілочки туї - 3 невеликі пучки;
  • спирт - 600 мл.

Спосіб приготування:

У велику банку (краще три літри) засипати картопляні паростки на дно банки, намагаючись не укладати їх занадто щільно. Сушений чистотіл треба насипати в банку наступним шаром. Наверх розкласти гілочки туї, обов'язково молоді та м'які. Потім все потрібно залити чистим спиртом так, щоб він повністю закрив гілочки.

Потрібно залишити настоянку на 2 тижні в теплому і темному місці, після чого процідити спирт від трав. На невеликий спонж або ватяну паличку нанести спирт і акуратно протирати уражену шкіру. Лікування папіломи потрібно робити дуже обережно, тому що засіб досить агресивний. Настоянку потрібно використовувати по чотири рази на день протягом 10-15 днів.

трав'яний настій від папілом

Лікування папіломи травами - це досить складний і тривалий процес, до якого треба підійти дуже відповідально, щоб уникнути ускладнень. Але рецепти народної медицини дійсно можуть допомогти, хоча краще також проконсультуватися з лікарем.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі