Лікування стенокардії народними засобами: кращі рецепти і трави

Стенокардія - це порушення роботи серця, яке може виникати з безлічі причин. Характеризується почуттям болю в грудній клітці, і зазвичай його пов'язують з ішемічною хворобою серця. Суть захворювання в тому, що відбувається стиснення судин серця, через що виникають болі в грудях і порушення ритму.

Оскільки зазвичай причиною стенокардії є атеросклероз і артеріальна гіпертензія, то і лікувати її можна народними засобами, які допомагають також при інших захворюваннях. Як можна лікувати стенокардію народними засобами, які рослини використовувати та як правильно приймати трави?

Стенокардія - причини і симптоми

Стенокардія - це захворювання, яке виникає через недостатність кисню, що надходить до серця. Зазвичай проявляється при фізичних навантаженнях, стресі або інших ситуаціях, коли серцебиття прискорюється. При прискореному серцебитті збільшується приплив крові, і при нестачі кисню з’являється біль або відчуття стислості. Захворювання є одним із різновидів ішемічної хвороби серця, при якому з'являються тромби в судинах, а це, в свою чергу, заважає насиченню киснем крові.

Проявляється стенокардія раптовим відчуттям болю і здавлювання в грудях, після чого з'являється печіння і сильний біль в області серця, який може віддавати в руку, голову або шию. Є кілька форм захворювання, і залежно від них напади можуть виникати після різних факторів - особливо перенапруги, фізичної або емоційної. Часто у пацієнтів біль з'являється після переїдання, зокрема перед сном. Середня тривалість нападу - 15 хвилин.

Складність лікування стенокардії і самих нападів у тому, що вони проходять після того, як усувається причина нападу. Якщо його викликає зайва вага, то треба безпечно працювати над зниженням ваги; якщо емоційне перенапруження, то потрібно заспокоїтися або зняти його. У більшості випадків біль і здавлювання від нападу проходять самостійно, але іноді вони можуть тривати довгий час, тому треба чекати або приймати таблетку.

Деякі пацієнти описують, що біль і неприємні відчуття нагадують інфаркт міокарда, з чим часто і плутають стенокардію. Тому дуже важливо завчасно поставити діагноз і провести правильне лікування стенокардії.

Лікування стенокардії в домашніх умовах

Перевага народних засобів у тому, що вони не просто знімають біль, але найчастіше усувають і інші симптоми, а також можуть впоратися з самою причиною нападів стенокардії. Багато народних засобів спрямовані на те, щоб зміцнити серцевий м'яз, нормалізувати артеріальний тиск і в цілому поліпшити стан організму.

Є безліч народних способів використання рослин або трав, щоб запобігти симптомам стенокардії або зняти хворобливі відчуття. Одним із кращих засобів є глід, який застосовується для лікування вже сотні років.

Відвар із глоду

 

Інгредієнти:

  • глід - 1 ст. ложка;
  • окріп - 200 мл.

Спосіб приготування:

Залити плоди (можна використовувати і листя, і квіти, але тоді потрібно брати 2 столові ложки) глоду невеликою кількістю води і залишити на кілька хвилин. Випити засіб перед їжею тричі на день.

Відвар зміцнює судини, перешкоджає утворенню тромбів і регулює кровообіг.

 

Відвар із шипшини

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Готується за аналогією з глодом - плоди заливають окропом і залишають настоюватися кілька хвилин. Пити по три рази на день перед їдою.

Засіб для зміцнення серця

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Цей рецепт народної медицини для лікування стенокардії досить складний у приготуванні, але дуже дієвий і корисний для організму.

  • Потрібно змішати горілку і мед, трохи підігріти на вогні, але не доводити до кипіння, перемішувати, поки не стане повністю однорідним.
  • Взяти всі трави, змішати їх і висипати в прохолодну воду.
  • Поставити на плиту і довести до кипіння, постійно помішуючи. Проварити протягом декількох хвилин, вимкнути вогонь.
  • Залишити трави настоюватися близько години, після чого вилити у відвар спирт із медом і залишити на кілька днів (найкраще - на тиждень).

Приймають засіб два рази на день по чайній ложці протягом тижня, після чого дозування можна збільшити до 1 столової ложки по два рази на день, поки відвар не закінчиться.

Спиртові настоянки

Це дуже корисні й ефективні засоби для нормалізації кровообігу, при аритмії або стенокардії. Найчастіше настоянки роблять із таких рослин:

  • пустирник;
  • глід;
  • валеріана;
  • омела.

Рослини треба залити невеликою кількістю спирту, залишити на кілька днів, приймати по 10-15 крапель кілька разів на день.

Відвар із рослинного збору

Інгредієнти:

  • фіалка - 1 ч. ложка;
  • деревій - 1 ч. ложка;
  • листя брусниці - 1 ч. ложка;
  • листя суниці - 1 ч. ложка;
  • окріп - 500 мл.

Спосіб приготування:

Всі трави треба перемішати, взяти столову ложку рослинного збору і залити окропом, залишити настоюватися кілька хвилин. Випивати по половині склянки тричі на день.

Хоча лікування стенокардії травами і є одним із найкращих варіантів, але при цьому треба не забувати про те, що є безліч різновидів захворювання і кілька ступенів. Тому потрібно звернутися до лікаря і визначити складність стенокардії. Крім того, щоб захворювання взагалі не виникло або для швидкого лікування потрібно вести правильний спосіб життя, позбутися шкідливих звичок, вживання алкоголю і ретельно стежити за лікарськими засобами, які ви приймаєте.
Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі